TinekeShow
MAX

30 april t/m 4 mei

  1. Nieuwschevron right
  2. 30 april t/m 4 mei

Deze week mag JIJ kiezen welke lied van Rachel Kramer haar nieuwe single wordt! Daarnaast ontvangt Tineke: Ingrid Kamerling, Erik de Zwart, Bert Barten en Yvonne Bakker.

Maandag 30 april

Vandaag komt zangeres Rachel Kramer langs in TinekeShow! JIJ kunt deze week kiezen welk lied haar nieuwe single wordt! Tineke gaat met haar praten over één van de liedjes waar onze luisteraars uit kunnen kiezen. Dinsdag, woensdag en donderdag wordt er elke dag een ander lied in het zonnetje gezet.
Welke is jouw favoriet? Stem hier

Daarnaast ontvangt Tineke op maandag documentairemaakster Ingrid Kamerling. Zij komt vertellen over de indringende film 'In het hoofd van mijn zusje' De documentaire wordt woensdag 2 mei om 21.45 uitgezonden op NPO 3.


Dinsdag 1 mei

Op dinsdag is radiomaker Erik de Zwart te gast, Hij komt vertellen over zijn boek '40 Topjaren'.

Titel: 40 Topjaren
Auteur: Erik de Zwart
Uitgeverij: Luitingh-Sijthoff
ISBN: 9789024573905


Woensdag 2 mei

Kunstenaar Bert Barten schuift woensdag aan bij Tineke. Hij komt vertellen over zijn project 'Talking Trees', en de eerste CD die bij dat project hoort. Dit project van de creatieve duizendpoot doet het nodige stof opwaaien: via sensoren vangt hij de diepe vibraties in bomen op en zet deze om in muziek. Barten geeft hiermee de natuur een stem en laat tegelijkertijd de luisteraar ervaren wat het betekent om in direct contact te staan met de natuur.


Donderdag 3 mei

Donderdag komt John van Elk langs bij TinekeShow. Hij was jarenlang de toonaangever bij Toon Hermans.


Vrijdag 4 mei

Vrijdag, op dodenherdenking, komt schrijfster Yvonne Bakker langs. Ze vertelt over haar boek 'De erfenis van mijn moeder'. In 'De erfenis van mijn moeder' schrijft Yvonne Bakker het - grotendeels op waarheid berustende verhaal - van Paula.
Ze is één van de twee dochters van Sarah van Gelder die, als één van de weinigen uit een omvangrijke Joodse familie, de Tweede Wereldoorlog overleefde.

Titel: De erfenis van mijn moeder
Auteur: Yvonne Bakker
Uitgeverij: Yvonne Bakker Beheer B.V.
ISBN: 9789081416429