TinekeShow
MAX

De Ultieme Lunchtip: 14 december

  1. Nieuwschevron right
  2. De Ultieme Lunchtip: 14 december

De Ultieme Lunchtip van vrijdag 14 december: bietencarpaccio van Marjolein Dubbers.

Bietencarpaccio met gekruide puntjes geitenkaas

Dit is een heerlijk voorgerecht of, als je er een groene salade met zwarte olijven bij serveert, een prima lunch. Wil je indruk maken op je bezoek gebruik dan een geel en een rood bietje. Kook ze apart.

Dit gerecht is echt heerlijk! Geitenkaas hoort voor mij in een jasje van Provençaalse kruiden. Rozemarijn en basilicum zijn twee krachtige smaken die perfect passen bij de geitenkaas. Gebruik hiervoor hartige (geen zoete) geitenkaas. De bietjes en puntjes geitenkaas kun je van tevoren maken.Ingrediënten bietencarpaccio

2 handjes gemengde sla
2 verse bietjes
1 plak hartige ronde geitenkaas, in 8 puntjes gesneden
1 kop mix van amandelen, pompoenpitten en sesamzaadjes
1 volle eetlepel gedroogde rozemarijn
10 grote verse basilicumbladeren
olijfolie
balsamicoazijn


Bereiding bietencarpaccio

Was de bietjes en snijd ze in zo dun mogelijke plakjes met een scherp mes of mandoline. Leg ze in een pan met een bodempje water. Voeg een flinke scheut olijfolie, balsamicoazijn en verse peper toe. Laat in ongeveer 15 minuten gaar worden. Giet ze af. Doe de noten, zaden en kruiden in een keukenmachine en hak ze fijn. Giet wat olijfolie in een koekenpan en bak dit meng- sel kort tot het lichtbruin is. Leg het op een bord. Leg de puntjes geitenkaas hierin en bedek ze aan alle kanten met het mengsel. Druk het mengsel even in de kaas. Maak een mooi bordje van bietjes, sla en puntjes geitenkaas. Giet over het geheel royaal olijfolie, balsamicoazijn en bestrooi met het restant notenmengsel.

Recept van Marjolein Dubbers.