TinekeShow
MAX

De Ultieme Lunchtip: 16 november

  1. Nieuwschevron right
  2. De Ultieme Lunchtip: 16 november

De Ultieme Lunchtip van vrijdag 16 november: Zuurkool pastrami tosti met desem brood.

Zuurkool pastrami tosti met desem brood

Ingrediënten

2 plakken lekker desembrood

3 plakken pastrami

Pittig belegen kaas

Mayonaise

Ketchup

Sambal

Mierikswortel

Zuurkool (appel, ui, knoflook, geplette jenerverbes, laurier)

Bereiding

De zuurkool zacht koken

Eerst appel in stukjes, ui, knoflook, geplette jeneverbes, lauirier enige tijd te fruiten

Dan zuurkool met beetje water toevoegen en minstens half uur koken. Als het goed wordt hij zacht en zoet.


Sausje

Twee eetlepels mayonaise, beetje ketchup en sambal door elkaar mengen.


Beleggen

Twee boterhammen uitspreiden

Beide kanten met kaas beleggen

Een kant veel pastrami doen, andere kant beetje zuurkool. Daarover beetje saus smeren

Over de pastrami wat mierikswortel smeren.

Boterhammen op elkaar.

Tosti’s in contactgrill of de pan grillen tot er een mooi korstje is gevormd en de kaas gesmolten is


Eet smakelijk!


Recept van Serge van der Putten.