TinekeShow
MAX

Hummus met brandnetel zaadjes

  1. Nieuwschevron right
  2. Hummus met brandnetel zaadjes

Vandaag spraken we met wildplukker Edwin Flores. Lees (en maak) zijn recept.

Hummus met brandnetel zaadjes

Ingrediënten

1 citroen
2 tenen knoflook
400 g kikkererwten in pot (uitgelekt)
2 el tahin sesampasta
1 tl zout
3 el olijfolie extra vierge
Brandnetel zaadjes naar smaak

Bereiden

Droog de brandnetel zaadjes.

Pers de citroen uit en snijd de knoflook fijn. Houd 2 el kikkererwten apart. Pureer de rest van de kikkererwten met 5 el water, het citroensap, de tahin, de brandnetel zaadjes, knoflook en het zout met de staafmixer tot een gladde pasta.

Schep de hummus in een platte schaal en strijk met de bolle kant van een lepel glad. Besprenkel met de olijfolie. Bestrooi de hummus met de apart gehouden kikkererwten en nog wat brandnetel zaadjes.