TinekeShow
Hummus met brandnetel zaadjes
- Nieuws
- Hummus met brandnetel zaadjes
Vandaag spraken we met wildplukker Edwin Flores. Lees (en maak) zijn recept.
Hummus met brandnetel zaadjes
Ingrediënten
1 citroen
2 tenen knoflook
400 g kikkererwten in pot (uitgelekt)
2 el tahin sesampasta
1 tl zout
3 el olijfolie extra vierge
Brandnetel zaadjes naar smaak
Bereiden
Droog de brandnetel zaadjes.
Pers de citroen uit en snijd de knoflook fijn. Houd 2 el kikkererwten apart. Pureer de rest van de kikkererwten met 5 el water, het citroensap, de tahin, de brandnetel zaadjes, knoflook en het zout met de staafmixer tot een gladde pasta.
Schep de hummus in een platte schaal en strijk met de bolle kant van een lepel glad. Besprenkel met de olijfolie. Bestrooi de hummus met de apart gehouden kikkererwten en nog wat brandnetel zaadjes.