Onvergetelijk
AVROTROS

Podcast-tip: De muziek van Ramses Shaffy

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Podcast-tip: De muziek van Ramses Shaffy

Hij kon misschien wel geen noot lezen maar componeerde als geen ander! Kick van der Veer dook (met wat hulp) in de verhalen en betekenis achter de muziek van Ramses Shaffy (29 augustus 1933 -1 december 2009).

Sammy en Sinatra

In de tweede aflevering van het drieluik gaat het ook over zijn misschien wel bekendste lied 'Sammy'. En wist je dat Shaffy ook beïnvloed is door artiesten als Frank Sinatra? Dat hoor je o.a. in '5 Uur'.

Geniet van wat prachtige opnames in deze podcast:

EXTRA: Ramses Shaffy 2

Beluister ook aflevering 1 en 3

Andermans Veren EXTRA

Andermans Veren (AVROTROS) is het bijzondere kleinkunst en cabaretprogramma, samengesteld door kenner Kick van der Veer. Hij voorziet alle inspirerende fragmenten en muziek van deskundig commentaar en vervult een gidsfunctie voor liefhebbers van dit genre. In EXTRA worden thema's en artiesten met extra veel aandacht en een nieuwsgierige blik benaderd.

Wat is een podcast?

Een podcast kan van alles zijn: Een interview met een bekende Nederlander, een spannend hoorspel, een documentaire over een artiest of een achtergrondreportage. Sommige podcasts zijn series met een begin en einde, anderen staan op zichzelf. Ook verschillen podcasts in lengte, van 10 minuten tot langer dan een uur!

Wanneer je je in een app abonneert op een podcast krijg je bij nieuwe afleveringen een handige melding dat er een nieuwe aflevering voor je klaar staat. Deze kan je dan downloaden en beluisteren wanneer je wilt.

Je vindt podcasts inmiddels op verschillende sites, platforms en apps, zoals op deze site, de NPO Radio 5 app of via andere podcast aanbieders zoals o.a. Spotify, Apple Podcasts, NPO Luister en Google Podcasts.