Onvergetelijk

Corry Brokken, van Net Als Toen tot La Mamma

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Corry Brokken, van Net Als Toen tot La Mamma

De Nederlandse zangeres, onder meer bekend van haar winnende lied 'Net Als Toen' en vertolking van Charles Aznavours 'La Mamma' overleed in 2016 op 83-jarige leeftijd.

Nederlandse winst

Corry Brokken (3 december 1932, Breda) debuteerde na diverse los-vaste baantjes in 1952 in het AVRO radioprogramma 'Een Lied En Een Vleugel'. In 1956 vormde Corry samen met Jetty Paerl de Nederlandse afvaardiging tijdens het allereerste Eurovisie Songfestival.

Een jaar later werd Corry opnieuw namens Nederland uitgezonden met het door Willy van Hemert geschreven 'Net Als Toen'. Corry Brokken was de eerste Nederlandse zangeres die het Eurovisie Songfestival won.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Milord

Ook scoorde zij een nummer 1-hit met een Nederlandstalige bewerking van Edith Piaf’s 'Milord'. Daarnaast trad de zangeres ook op de planken op, met Snip & Snap in de revue van René Sleeswijk.

La Mamma

In 1962 ontving Corry een van haar 2 Edisons voor de elpee Mijn Ideaal. Verder presenteerde zij verschillende televisieshows op de Nederlandse én Duitse televisie. Corry coverde eveneens Charles Aznavour, met wiens 'La Mamma' zij een grote hit scoorde:

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

De verhalen van Jan Paparazzi - Het verhaal achter 'Net Als Toen' van Corry Brokken