Onvergetelijk

Terug naar Grease

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Terug naar Grease

In verband met het overlijden van zangeres Olivia Newton-John keren we terug naar de legendarische film Grease (1978).

Op 12 oktober 1978 konden we in Nederland voor het eerst naar de film Grease. De musical met Olivia Newton-John en John Travolta in de hoofdrol werd een razend succes.

De musical

Jim Jacobs en Warren Casey schrijven Grease, voor het eerst opgevoerd in 1972. De musicalversie was echter pas in 1997 voor het eerst in Nederland te zien.

De film

De filmversie van de show werd geregisseerd door Randall Kleiser, ook verantwoordelijk voor rolprenten als The Boy In The Plastic Bubble (ook met Travolta), The Blue Lagoon en White Fang. Leuke feitjes rondom de film zijn dat de zuigzoenen van Rizzo echt waren, en Henry Winkler, bekend als 'Fonzie' in de serie Happy Days nog werd overwogen voor de rol die John Travolta zou nemen.

De muziek

Prijswinnende klassiekers alom in de film Grease. Zoals 'Hopelessly Devoted To You'. Olivia Newton-John neemt de plaat zelfs pas na de filmopnames op, en moet dus nog één scène komen opnemen. Het is een van haar grootste hits.

Frankie Valli

De openingstrack van Frankie Valli heeft de film bijna niet gehaald: Regisseur Randall Kleiser vond het lied namelijk totaal niet passen bij het gevoel van de rest van de film. Barry Gibb -de schrijver- kreeg gelukkig zijn zin. De Britse artiest John D. Wilson verzorgde de animatie in de opening van de film. Hij werkte ook aan Disneyfilms als Lady en de Vagebond.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

De finale

Het grote klapstuk werd met behulp van een reizende kermis geschoten. Olivia-Newton John moest voor de gelegenheid haar nauwsluitende broek in genaaid worden. De spectaculaire finale en daarbij horende single maakten indruk; het lied stond weken op #1 in de Nederlandse Top 40.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.