EO Live, zaterdag 7 juli 2018

  1. Nieuwschevron right
  2. EO Live, zaterdag 7 juli 2018

In EO Live geeft zangeres Lucette Snellenburg een bijzonder optreden. We praten met theoloog Reinier Sonneveld over de eindtijd en bellen met Trinity in Zweden. Verder is er aandacht voor de openstelling van het graf van Paulus in Rome en bespreken we het boek 'Jezus'. Ook vertelt Mirjam Oving over het werk van Medair in Zuid-Soedan. Dit en nog veel meer in EO Live...

EO Live

Lucette Snellenburg op het EO Live podium.

Lucette staat al dertig jaar met haar muziek op verschillende podia, Ze scoorde hoog bij The Voice of Holland en coachte tientallen zangtalenten. Op het EO Live podium zingt ze: The Man with the Child in his Eyes, Love me by Name, Bridge over troubled water en haar eigen versie van How great thou art. Zij wordt hierbij begeleid door drie backing vocals en Frank Stukker gitaar, Marco van Os, bas en Ramon Doornekamp, cajon.

Eindtijddenken: Iets voor gekkies?

De ‘Doomsday-klok’ die aangeeft hoe dicht de mensheid bij een ­nucleaire oorlog of andere cata­strofe staat, is onlangs door de organisatoren op ‘twee voor twaalf’ gezet – het meest kritieke punt tot nu toe. Maar kun je dan ook zeggen dat we in de 'eindtijd' leven? Schrijver en theoloog Reinier Sonneveld dacht veel over deze vraag na en schreef het boek 'Gids voor de laatste dagen'.

Graf van Paulus toegankelijk voor publiek.

Na renovatiewerkzaamheden is het graf van de apostel Paulus onder de Romeinse basiliek Sint-Paulus weer toegankelijk voor bezoekers. En dat is bijzonder omdat het graf jarenlang afgesloten was vanwege allerlei werkzaamheden en wetenschappelijk onderzoek. Een gesprek met journalist Hendro Munsterman die al het nieuws rondom het Vaticaan op de voet volgt.

Trinity probeert Zweden te veroveren.

Ze zijn inmiddels 'wereldberoemd in Nederland'. Maar daar buiten valt nog terrein te winnen. Daarom is de band Trinity na een radiotour door Amerika momenteel bezig om Europa te veroveren. In EO Live bellen we de mannen van Trinity op in Zweden.

Zuid-Soedan aan de rand van de afgrond?

Soedan is een Afrikaans land met een hele lange geschiedenis van oorlogen en conflicten. De meeste van die conflicten hebben een religieuze of etnische oorzaak. Het noorden van Soedan is voornamelijk islamitisch en het zuiden voornamelijk christelijk. Op 9 juli 2011 kwam er een officiele scheiding en werd Zuid -Soedan een onafhankelijk land. Maar de rust was van korte duur en inmiddels is het land alweer jaren verscheurd door een burgeroorlog. Medair probeert broodnodige hulp te bieden. Maar dat is nog niet zo gemakkelijk. Mirjam Oving van Medair vertelt.

Weekpreek door Eline de Boo.

De zaterdagavond is een mooi tijdstip om de week nog eens rustig te overdenken. Dat doen we iedere week in EO Live aan de hand van een korte overdenking die een pastoraal, of missionair werker, theoloog, of dominee houdt aan de hand van een gebeurtenis uit het nieuws. Deze week is de beurt aan Eline de Boo.

Frank en Nynke Dijkstra over het boek ‘Jezus’.

Dominee Dick van Keulen is 93, en lijdt aan dementie. Toch verscheen zijn boek over Jezus, niet minder dan zijn geestelijke erfenis. Een boek voor wie geïnteresseerd is in de persoon van Jezus en dat helpt om het geloof door te laten dringen tot je dagelijks leven. De uitgave kwam tot stand met behulp van vrienden, onder wie Frank en Nynke Dijkstra.