Zondag 2 december 2018

  1. Nieuwschevron right
  2. Zondag 2 december 2018

Zin, Zout & Zegen op eerste adventszondag.
‘HOOP’ door de komst van Jezus in deze wereld!


“Soms gun ik iedereen een erge ziekte...” Dat klinkt niet aardig hè…? ‘Soms gun ik iedereen een erge ziekte!' En toch bedoelt Linda van de Fliert het positief. Zelf heeft ze een auto-immuunziekte, die naar de lastige naam: Systemische sclerose luistert. Hierdoor moest ze, op haar 27e, toekomstplannen loslaten en gaan nadenken over de vraag: ‘wat als ik dit niet overleef. En wat bleek; verlies werd winst. En die winst gunt Linda ons allen.

Al onderging Linda een stamceltransplantatie, ze kan niet zeggen dat ze echt genezen is. Lichamelijk gezien dan… in geestelijk opzicht wel! Linda heeft geen bekeringsverhaal (ze geloofde namelijk al), maar kreeg een beter beeld over zichzelf, over wat belangrijk is in het leven. Aan presentatrice Yvonne Sprunken, vertelt Linda wat ze ontdekte.

Op deze eerste adventszondag van 2018, neemt Linda ons mee naar haar kerk: de Maranathakerk in Lunteren (PKN). Daar staan vier adventskaarsen, die je op het eerste gezicht een rommeltje zou kunnen noemen; ze hebben alle vier een andere kleur en andere vorm… Maar desondanks staan ze alle vier symbool voor hetzelfde; voor de HOOP. De hoop die de komst van Jezus in de wereld bracht. Linda steekt de eerste adventskaars aan…

Vertelt Linda vandaag wat hoop voor haar is… volgende week is een ander gemeentelid van de Lunterse Maranathakerk aan de beurt. En zo vertellen vier adventszondagen lang, vier gemeenteleden, welke invulling zij aan het woord ‘Hoop’ geven. En dat zijn vier unieke verhalen. Vandaar een rode, paarse, rechthoekige en ronde adventskaars……. want hoop is er ook in verschillende maten en vormen.

Dominee Jaap Hansum gaat in ‘Zin, Zout & Zegen’, vier keer voor in deze adventstijd. Hij opent met een preek die hij ‘Het kleine meisje van de hoop’ noemt. De bijbellezing komt uit: Psalm 130 en 1 Petrus 1, 3.

Zin, Zout & Zegen is een reis door Nederland met aandacht voor authentieke geloofsverhalen en de rol van ‘geloof’ in het dagelijks leven.

Zin, Zout en Zegen