Zondag 17 maart 2019

  1. Nieuwschevron right
  2. Zondag 17 maart 2019

Tanneke en Paul Ploeg wonen sinds enkele jaren samen met hun zonen Jan en Gerhard in Uddel. Daar hebben ze bewust voor gekozen vanwege het kerkelijk leven en het rijke natuurschoon. Een hartskeuze om hun levensweg met God te gaan, maakten ze al ver daarvoor! Beiden komen uit kerkelijk meelevende gezinnen en Tanneke’s opa’s waren zelfs alle twee dominee!

‘Kiezen, met je hart én je verstand’

Tanneke: ‘Onze relatie met God is een relatie waarin we persoonlijk en als gezin, ervaren niet meer zonder Hem te kunnen en willen leven. Waardoor we alles in het gebed met Hem kunnen en mogen delen. We lezen uit de bijbel, ‘Zijn woord’ en bezoeken de kerkdiensten in de Hervormde gemeente in Uddel om zo door Hem geleid te worden en antwoorden te krijgen.’

Psalm 18 vers 9 uit het Liedboek is wat past bij het leven van Tanneke en Paul. Daarin staat onder andere: “Alleen Gods weg kan tot het doel geleiden, Zijn woord is waar en Zuiver, Hij is een schild, een schuilplaats in de strijd, voor al wie bij hem zoekt naar veiligheid. Alleen die God die mij met kracht omgordt bij wie mijn levenspad een heilsweg wordt.

Aanstaande woensdag (20 maart) vinden er in Nederland verkiezingen plaats voor Provinciale Staten en waterschappen. In de preek die wordt gehouden door dominee A. Goedvree, predikant in de Hervormde gemeente Uddel gaat het ook over ‘keuzes maken’. http://www.hervormduddel.nl/

Zin, Zout & Zegen is een reis door Nederland met aandacht voor authentieke geloofsverhalen en de rol van ‘geloof’ in het dagelijks leven. Vandaag gaat Petra de Joode met Tanneke en Paul Ploeg mee naar hun Hervormde Gemeente in Uddel.

Zin, Zout en Zegen