Zondag 13 mei 2018

  1. Nieuwschevron right
  2. Zondag 13 mei 2018

Zin, Zout & Zegen vanuit Enschede. "Zeg het met bloemen!', we kennen de slogan allemaal. Met bloemen zeg je: 'Ik denk aan je', 'Ik hou van je' of 'Dank je wel'. Evy van 9 zoekt een paar ‘sprekende’ bossen uit; een voor haar moeder, een voor de moeder van haar moeder en een voor de moeder van de moeder van haar moeder… (da’s even doordenken he; heeft u ‘m?:)

Zin, Zout en Zegen

Vandaag, op moederdag, laten we vier generaties vrouwen aan het woord, van 9 tot 90; overgrootmoeder Martina Wiltjer, oma Alien Moraal, moeder Marlies Boxem en dochter Evy Boxem vertellen over familiaire overeenkomsten en verschillen, over dingen doorgeven van moeder op dochter en over geloven; iets dat elke generatie weer op zijn eigen manier doet.

In deze moederdagspecial bezoeken we geen kerk, maar gaan we naar Enschede, naar het riante appartement van overgrootmoeder Wiltjer en bezoeken we ook de “Krater’’ in de wijk Roombeek; een monument dat herinnert aan een vreselijke ramp, vandaag 18 jaar geleden. Een ramp, die de familie Wiltjer enorm heeft doen schrikken. Waarom vertellen ze zelf.

Al nemen we u deze keer dus niet mee naar de kerk; we hoeven de preek niet te missen; ds.Maaike van der Molen preekt, heel toepasselijk op moederdag, over Gods Moederhart.

In ‘Zin, Zout & Zegen’ gaat presentator Yvonne Sprunken deze zondag van 19.00 – 20.00 uur met vier generaties van de familie Wiltjer uit Enschede op stap.

Zin, Zout & Zegen is een reis door Nederland met aandacht voor authentieke geloofsverhalen en de rol van ‘geloof’ in het dagelijks leven. Dit programma komt tot stand in samenwerking met de Protestantse Kerk in Nederland.