zondag 29 juli 2018

  1. Nieuwschevron right
  2. zondag 29 juli 2018

Zin, Zout & Zegen Zomerserie met Zes x Zendelingen, 6xZ!
De derde in deze serie: 'Ethiopië-Nunspeet'.
“Het moet anders; met z’n allen woordjes of letters opdreunen, werkt niet…. Kinderen moeten actief betrokken zijn, aan het denken gezet worden, willen ze optimaal kunnen leren lezen en schrijven”. Zo vindt oud basisschoolleerkracht Janet van Middendorp. En dus traint ze leerkrachten in Ethiopië om kinderen op een leuke en goede manier te leren lezen, zodat ze graag naar school komen en niet thuis blijven om de geiten te hoeden.

Ethiopië heeft een schrikbarend hoog percentage analfabeten; 43 procent van de mannen en 59 procent van de vrouwen kan niet lezen of schrijven. Een briefje van de dokter, een smsje op de telefoon; het zegt ze niks. En al zijn er Bijbels in hun eigen taal; ze kunnen er niets mee.

Sinds vijf jaar werkt Janet in Ethiopië als alfabetisering medewerker. Ervan overtuigd dat kinderen moeten leren lezen! Lezen opent immers deuren, geeft opleidingsmogelijkheden; uitzicht en ….. lezen opent de Bijbel.

Janet weet zich door God geroepen, vertelt ze na de meditatie, van haar voorganger dominee David Rodenburg, die preekt over de tekst; ‘Hij die u roept, is getrouw.’

In ‘Zin, Zout & Zegen’ gaat presentator Yvonne Sprunken deze zondag van 19.00 – 20.00 uur met zendelinge Janet van Middendorp mee naar haar kerkelijke thuisgemeente; de Sionskerk (PKN) in Nunspeet. Wat betekent deze gemeente voor haar?