Zondag 8 november 2020

  1. Nieuwschevron right
  2. Zondag 8 november 2020

‘Jij komt hier niet vandaan he?’ Haar Zeeuwse accent verraadde haar keer op keer; ‘Nee, klopt; ik kom uit Goes.’ Door haar huwelijk kwam Eline van Zelst in Sprang-Capelle terecht en dat was wel even wennen. Ze voelde zich een buitenstaander in het dorp, maar ook in de kerk. Wat de kerkelijke leer betreft, voelde ze zich wel thuis in de hervormde gemeente in Sprang, maar ze hoorde er niet echt bij. Iedereen kende elkaar in de kerk, behalve zij…

'De rondleiding van een Vos'

Zes jaar lang voelde Eline zich een vreemde eend in de bijt. Dat duurde tot Teun Vos een rondleiding gaf in de kerk. Hij liet de ‘secco’s’ (eeuwenoude muurschilderingen) zien, het gebrandschilderde raam, de bijzondere avondmaalstafel en nam zijn groep ook mee naar het orgel. En wat hij daar bij het orgel zei, kwam zo diep binnen bij Eline dat ze haar hart kon openstellen voor de kerk en de kerkmensen en… eindelijk thuiskwam!

Welke woorden van Teun Vos, Eline zo raakten, vertelt ze aan presentatrice Yvonne Sprunken, in de oude Sint Nicolaaskerk middenin het centrum van Sprang. Een prachtige vijftiende-eeuwse kerk, die inderdaad een rondleiding waard is. En meneer Teun Vos, geeft die rondleiding op zijn eigen karakteristieke wijze; hij geeft niet alleen historische informatie, maar getuigt ook van zijn geloof!

Ds. Elbert van Wijk houdt een preek voor ons, naar aanleiding van Psalm 121 met als thema: ‘Gods trouw’.

Zin, Zout & Zegen is een wekelijkse reis door Nederland met aandacht voor authentieke geloofsverhalen en de rol van ‘geloof’ in het dagelijks leven, uitgezonden op zondagavond tussen19.00- 20.00 uur.

Zin, Zout en Zegen