Zondag 17 februari 2019

  1. Nieuwschevron right
  2. Zondag 17 februari 2019

Vroeger had Willem Kruithof ze wel…. antwoorden! Heel veel antwoorden! Hij had overal een passend antwoord op. ‘Ik dacht toen zelf een beetje God te zijn’ zegt hij…. Nu heeft hij veel meer vragen, bijvoorbeeld over het waarom van het lijden. Een theologisch antwoord heeft hij niet en dat vindt Willem prima…….

Geen pasklare antwoorden

Zelf heeft Willem wel een praktisch antwoord op de ‘lijden thematiek’, Zijn vrouw Jolanda en hij geven (als dat nodig is) kinderen een veilig thuis. Ze zijn een ‘pleeggezin’ zoals je dat noemt. ‘Iets waar je echt met elkaar als gezin achter moet staan. Want de crisisopvang, waar wij voor gekozen hebben, heeft impact op het dagelijks leven van ons alle vijf…. We bespreken en evalueren dan ook alles met onze eigen 3 kinderen’ zegt Willem.

Willem neemt ons mee naar de monumentale Dorpskerk in Rheden. Een prachtige kerk met luistervinkjes, glas in loodramen, een bijzonder doopvont en een spreukenbord met een verrassende tekst.

Voor de preek gaan we naar buiten, wonen een ‘Openluchtdienst’ bij, waarin dominee Jansen voorgaat. De dominee raadt iedereen aan om uit zijn of haar bubbel te komen

In ‘Zin, Zout & Zegen’ gaat presentator Yvonne Sprunken deze zondag van 19.00 – 20.00 uur met Willem Kruithof naar de Dorpskerk in Rheden.

Zin, Zout & Zegen is een reis door Nederland met aandacht voor authentieke geloofsverhalen en de rol van ‘geloof’ in het dagelijks leven.

Zin, Zout en Zegen