EO Live 3 november

  1. Nieuwschevron right
  2. EO Live 3 november

In deze editie van EO Live praat Yvonne Sprunken met Jan van Benthem over de vrijlating van de Pakistaanse vrouw Asia Bibi. Frank Bosman vertelt over de christelijke versie van Pokemon Go! En we starten met een serie over 'de eindtijd'. Reinier Sonneveld legt uit wat de 'eindtijd' is. Zangeres Marise den Bakker geeft een live optreden. Dit en nog veel meer in EO Live....

EO Live

Jan van Benthem over vrijlating Asia Bibi

Het hooggerechtshof in Pakistan heeft de christelijke Asia Bibi vrijgesproken. Ze zat sinds 2010 gevangen en was veroordeeld tot de doodstraf omdat ze de profeet Mohammed beledigd zou hebben. Asia Bibi, getrouwd met Ashiq Masih en moeder van vijf kinderen, werd in 2009 opgepakt en een jaar later door een lagere rechtbank ter dood veroordeeld op beschuldiging van blasfemie. Zij riskeerde de doodstraf door ophanging vanwege het vermeende beledigen van de profeet Mohammed – een halsmisdaad in Pakistan. Nu is ze echter vrijgesproken. Maar wat betekent dat voor haar? Is ze echt vrij? En is ze veiliog in Pakistan? Jan van Benthem van het Nederlands Dagblad legt uit hoe de situatie in elkaar steekt.

Paul van der Niet over Hey Bijbel

Vierhonderd jaar geleden gaf de Staten-Generaal opdracht om de Bijbel te gaan vertalen. Dat resulteerde in de alom bekende Statenvertaling, die grote invloed heeft gehad op onze taal, cultuur en denken. Er is echter een groeiende groep Nederlanders die de Bijbel en de verhalen niet meer kennen. Om Nederland opnieuw kennis te laten maken met de Bijbel schreven Paul van der Niet en Reinier Sonneveld het boekje Hey Bijbel, dat een korte, eigentijdse introductie biedt op de Bijbel. Paul schoof vanavond aan bij Yvonne voor een gesprek over Hey Bijbel.

Frank Bosman over christelijke versie Pokemon Go!

De Rooms-Katholieke Kerk heeft een eigen game uitgebracht: Follow JC Go. De game, die hetzelfde principe heeft als de populaire app Pokémon Go, is bedoeld voor de Wereldjongerendagen in januari in Panama. In het spel worden via de smartphonecamera figuren op op omgeving geprojecteerd. Die kun je vervolgens vangen. In het geval van Follow JC Go jaag je bijvoorbeeld op Mozes. Heb je de heilige uiteindelijk te pakken, dan moet je enkele vragen beantwoorden en wordt de heilige toegevoegd aan jouw evangelisatieteam. Maar heeft zo'n app werkelijk nut voor een kerk? We vroegen het cultuurtheoloog en game-expert Frank Bosman.

Aandacht voor de Week van de Pleegzorg

Afgelopen woensdag begon de Week van de Pleegzorg. Tijdens deze week vragen brancheorganisatie Pleegzorg Nederland en de 28 pleegzorgorganisaties in Nederland aandacht voor pleegzorg. Volgende week zaterdag zijn er daarom Open Huis bij dertig pleegouders van de stichting Timon. Je krijgt een kijkje in de keuken en de pleegouders vertellen hun persoonlijke ervaringen. EO Live besteedt nu al aandacht voor de Week van de Pleegzorg.

Start serie met Reinier Sonneveld over 'de eindtijd'.

Christenen geloven dat het leven, zoals we dat nu op aarde kennen, eindig is. In de bijbel is te lezen dat Jezus op een gegeven moment terug zal keren naar de aarde om orde op zaken te stellen. Maar wat betekent dit eigenlijk? Hoe kun je hier vanuit theologisch vlak naar kijken? En wat gaat er concreet allemaal gebeuren? Reinier Sonneveld probeert in een serie uit te leggen wat er allemaal staat te gebeuren. Op 3 november hoort u aflevering 1: Leven we nu al in de eindtijd?

Tom Zoutewelle over wetenschappelijk nieuws vanuit christelijk oogpunt

Wat gebeurde er deze week in de wetenschap? En welke leuke, grappige en interessante feiten passeerden deze week de revue in de wetenschappelijke wereld? Tom Zoutewelle is bioloog en geoloog en hij vertelt wat hem deze week is opgevallen in het nieuws.

Robert Bron over 'Go and Tell' in Liberia

Duizenden en duizenden mensen bereiken met grote campagnes door het delen van één boodschap: Jezus leeft en wil een relatie met jou. We hebben het over het werk van Go and tell en spreker David de Vos. Robert Bron is campagne manager bij Go and tell en geeft ons vanavond een kijkje achter de schermen over de komende campagne in Liberia.

Marjan van den Berg over haar boek: 'Ze is de vioolmuziek vergeten'

In 'Ze is de vioolmuziek vergeten' beschrijft Marjan van den Berg indringend hoe zij langzaam afscheid moest nemen van haar moeder. Ze schrijft zowel poëtisch als realistisch, maar altijd liefdevol over het proces van ontluistering dat haar moeder trof, en over haar eigen gevoelens van onmacht en ontroering, vertedering en verdriet. Een warm, waardevol boek dat een ieder die met dementie te maken heeft of krijgt tot steun zal zijn. En tegelijkertijd een prachtig monument van een dochter voor haar moeder. In EO Live vertel Marjan van den Berg over dit aangrijpende boek.

Marise de Bakker op het EO Live-podium

De gevoelige snaar raken op de juiste manier. Dat kan Marise met haar stem die ze onderanderen laat horen in haar zelfgeschreven nummers en haar eigen versies van covers. Samen met haar gitaar laat ze je ontspannen en neemt ze je mee in haar Nederlandse teksten die gaan over allerlei onderwerpen die je soms tegen komt in het leven. In 2016 heeft Marise deelgenomen aan The Voice Kids. Ze heeft voor team Ilse gekozen. In de battles is ze er uitgegaan, wat ze niet erg vond, want dit avontuur heeft haar veel gebracht. Ze heeft er ontzettend veel van geleerd en er veel optredens aan overgehouden. Op 3 november staat ze op het EO Live podium en geeft ze een mooi optreden.