Zondag 4 november 2018

  1. Nieuwschevron right
  2. Zondag 4 november 2018

In Zin, Zout & Zegen gaan we deze zondag met Tjitske Volkerink mee naar haar ‘Christelijk Spiritueel Centrum in Hilversum’. U kent haar misschien van de Muzikale Fruitmand? Maar ze is een veelzijdig en gedreven mens en ook actief in deze nieuwe vorm van ‘kerk-zijn’ die een pioniersplek is van de PKN.

‘Pionieren met passie…..’

Ging vroeger bijna iedereen naar de kerk op zondag, tegenwoordig hebben steeds minder mensen iets met de kerk. Dus, vindt de PKN, als de mensen niet meer naar de kerk komen, moet de kerk naar de mensen toe. En een nieuwe manier om mensen die weliswaar niets meer met de eredienst hebben, maar nog wel wat geloven, toch vast te houden, is de Pioniersplek… Er zijn meer dan honderd van deze plekken, elk met eigen vorm en inhoud.

Zo nodigt Tjitske mensen in haar Christelijk Spiritueel Centrum uit, om God te ontmoeten. Dat doet ze via massages, oliegebruik, stiltewandelingen en meditaties, geïnspireerd door de woorden van psalm 139… U was het die mijn nieren vormde, die mij weefde in de buik van mijn moeder. Ik loof U voor het ontzaglijke wonder van mijn bestaan, wonderbaarlijk is wat U gemaakt heeft. Ik weet het tot in het diepst van mijn ziel.

God ontmoeten via een massage, via een wandeling? Klinkt best raar misschien? Dat vindt presentatrice Yvonne Sprunken in ieder geval wel, al realiseert ze zich dat elke nieuwe ontwikkeling om ‘effe wennen’ vraagt. De komst van de eerste telefoon, radio en tv, zullen ook vraagtekens hebben gezet. Met een open mind vertrok ze daarom naar het Christelijk Spiritueel Centrum.

In ‘Zin, Zout & Zegen’ gaat presentator Yvonne Sprunken deze zondag van 19.00 – 20.00 uur met Tjitske Volkerink mee naar het Christelijk spiritueel centrum in Hilversum.

Zin, Zout & Zegen is een reis door Nederland met aandacht voor authentieke geloofsverhalen en de rol van ‘geloof’ in het dagelijks leven.

Zin, Zout en Zegen