Zondag 13 januari 2019

  1. Nieuwschevron right
  2. Zondag 13 januari 2019

Achteraf is het allemaal heel logisch en is Gods plan met het leven van Dirk Meijvogel duidelijk zichtbaar….., achteraf!
De jonge Dirk Meijvogel had maar één verlangen: naar zee, varen, vissen en dan het liefst op een eigen schip. En toen dat allemaal lukte, was hij dan ook de koning te rijk. Maar na verloop van tijd, kon Dirk er niet meer omheen, God maakte hem steeds duidelijker dat Hij wilde dat Dirk theologie ging studeren. Heel gehoorzaam deed Dirk dat, al vond hij het een heel groot offer, om de vaart vaarwel te moeten zeggen en zijn schip te verkopen.

Nu, jaren later, vallen allerlei puzzelstukjes in elkaar. Dirk is nu namelijk ‘binnenvaart-pastor bij de PKN’. Hij is verantwoordelijk voor de schippers die varen in Oost Nederland en op Duitsland. Wat dat inhoudt? Nou o.a. dat er elke zondag Nederlandse diensten worden georganiseerd in Mannheim en Duisburg. Dat Dirk belijdenis catechisatie geeft via een app en dat hij regelmatig aan boord gaat bij de schippers voor een pastoraal gesprek. En als ex-schipper, snapt hij het leven aan boord als geen ander.

Vandaag is hij te vinden op ‘de Primair’, het binnenvaartschip van Roelof en Marlies Meinen, niet alleen voor een goed inhoudelijk gesprek met hen, maar ook met een van de presentatrices van Zin, Zout & Zegen: Yvonne Sprunken.

Niet alleen Yvonne en ds. Dirk worden gastvrij ontvangen door de familie Meinen….. maar ook de autovan Yvonne! Die wordt in no time aan boord getakeld en eenmaal in de stuurhut, vertellen Roelof en Marlies over hun leven als binnenvaartschippers. Over de mooie kanten; genieten van Gods schepping, maar ook over de moeilijke dingen, zoals je kinderen naar een schippersinternaat moeten sturen…

Zin, Zout & Zegen is een reis door Nederland met aandacht voor authentieke geloofsverhalen en de rol van ‘geloof’ in het dagelijks leven.

Zin, Zout en Zegen