Zondag 1 april 2018

  1. Nieuwschevron right
  2. Zondag 1 april 2018

In Zin, Zout & Zegen gaan we op deze eerste Paasdag mee naar de kerk met Zwier van der Weerd. Zingen voor Zijn Heer dat doet Zwier graag. Muziek is zijn passie, zelf zingen maar ook het dirigeren van koren. Zwier heeft een zorgboerderij en nog vele andere bezigheden. Toch maakt hij zondags graag tijd om naar Gods huis te gaan.

Zin, Zout en Zegen

Een jaar of vier is Zwier - gewoon een vrolijk jongetje van een boerderij in Welsum - als zijn omgeving vaststelt dat hij best leuk kan zingen. 'Ontdekt' wordt de kleuter door Egbert Woelderink, een gerespecteerd organist, befaamd in de orthodoxe vleugel van de hervormde kerk. "Als ik logeerde bij een tante in Hasselt en zij moest even weg, dan werd ik gedumpt bij Woelderink. Hij nam me mee naar de kerk; ik mocht op een stoel staan en zingen, terwijl hij speelde. Geweldig vond ik het, hoe dat klonk in die grote kerk.’

De meditatie, die aansluit op het thema ‘U zij de glorie, opgestane Heer’, is van voorganger Ds. Eric J. Klein Kranenburg van deze gemeente.

In ‘Zin, Zout & Zegen’ gaat presentator Yvonne Sprunken deze zondag van 19.00 – 20.00 uur met Zwier van de hij mee naar huis de nieuwe week in?

Zin, Zout & Zegen is een reis door Nederland met aandacht voor authentieke geloofsverhalen en de rol van ‘geloof’ in het dagelijks leven. Dit programma komt tot stand in samenwerking met de Protestantse Kerk in Nederland.