Zaterdag 9 september 2017

  1. Nieuwschevron right
  2. Zaterdag 9 september 2017

In EO Live komt Margriet van der Woerd langs om te praten over haar uitdaging! Één miljoen ophalen voor Stichting Bootvluchteling! De live muziek is van Rivelino Rigters en er is nog veel meer. Luisteren dus 19.00 uur, NPO Radio 5.

Rivelino Rigters zingt in EO Live

Rivelino Rigters kwam op zijn vijftiende tot geloof en wil nu via muziek en dans het evangelie bekendmaken aan jongeren. Hij zingt naast zijn eigen versie van Psalm 23, Diepe Duisternis de liedjes Carpe Diem ft. Rocks en Tafariz, Growing en You Give me reason. Hij schreef ook een boek over de tien geboden.

Orkaan Irma ontregeld levens van familie Smoorenburg

We gaan contact proberen te leggen met het Caribisch gebied. Want daar woont de familie Smoorenburg. Vader Johan is bekend van stichting 'Hart voor Haiti'. Hij maakt zich momenteel op voor orkaan Irma die zijn kant op komt na eerst het eiland Sint Maarten te hebben verwoest. En laat daar nu zijn oudste zoon wonen, die alles is kwijtgeraakt door deze zwaarste orkaan sinds 1980.... En dan woont zijn jongste zoon in Miami, in Florida, waar Orkaan Irma ook naar op weg is.

In twintig weken van 1 euro naar 1 miljoen euro!

Margriet van der Woerd heeft zichzelf een challenge opgelegd. In twintig weken wil ze van 1 euro 1 miljoen euro maken. Dat wil ze doen door elke week haar bedrag te verdubbelen! In EO Live komt ze vertellen over deze uitdaging, over de beren op de weg en over de opdrachten die ze zichzelf geeft om haar doel te bereiken!

Adoptie vanuit Sri Lanka en wat er volgde.....

Een interview met Yte en Anja Oosterhoff over hun betrokkenheid bij het werk van Stichting Sharety.

Deze Stichting wordt voornamelijk gedragen door ouders van geadopteerde kinderen uit Sri Lanka en mensen die dit land hebben bezocht in hun vakantie. Ruim 35 projecten op het gebied van drinkwater, onderwijs, kinderen-en ouderenzorg worden via lokale voorgangers ondersteund. Meer informatie vindt u op: Sharety

Laura Dijkhuizen over het boek: 'Typisch Evangelisch'

Onder redactie van Laura Dijkhuizen en Henk Bakker ontstond de uitgave van het boek: Typisch Evangelisch.
In dit boek wordt vrijwel alles op een rij gezet als het gaat om verandering qua geloof en kerk.

De weekpreek van Nico van Splunter over gevonden oude dingen

In Utrecht werden oude brieven gevonden, dat zette Nico van Splunter aan tot het schrijven van de weekpreek, hij combineerde dit nieuws met een tekst uit 2 Koningen 22; Onze voorouders hebben niet geluisterd naar de inhoud van het boek dat we gevonden hebben. Ze hebben zich niet gehouden aan de regels die erin staan, en die voor ons bedoeld zijn. Daarom is de Heer boos op ons.

Concerttip van de week: Martin Brand met Hollandse Nieuwe

Vrijdag 15 september is Martin Brand te vinden in Groningen! Wil je hierheen of kijken waar hij nog meer optreedt?! Kijk even hier.