NPO Radio 5

Nummer #1 hit: 'A Brand New Day'

  1. Nieuwschevron right
  2. Nummer #1 hit: 'A Brand New Day'

Een lied van Luther Vandross dat in 1979 via Broadway en Hollywood de Nederlandse hitlijst in danste.

Everybody Rejoice

‘A Brand New Day’ staat ook wel bekend als ‘Everybody Rejoice’. R&b zanger Luther Vandross schreef het lied lang voordat het op de bühne wordt gezet. Zijn versie is overigens een stuk minder uitbundig:

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Klassieker

'The Wiz: The Super Soul Musical' is een bewerking van het in 1900 geschreven sprookje The Wizard Of Oz, in de jaren ’30 van die eeuw ook een kaskraker met Judy Garland in de hoofdrol.

De film

Nadat de musical in 1974 en 1975 goed wordt ontvangen beginnen de plannen voor een film. Label Motown haalt superster Diana Ross en Michael Jackson, die op de grens van wereldroem staat. Niemand minder dan Quincy Jones verzorgt de muzikale invulling: de muziek krijgt voor de film een flinke boost.

Diana wil wel

Het scheelde overigens weinig of zangeres Stephanie Mills was hoofdrolspeelster in de film (en op de single!) geweest. Diana Ross had echter een oogje op de rol en stapte naar Motown baas Berry Gordy. Gord vond Ross met 33 jaar eigenlijk te oud… maar ze liep er uiteindelijk toch mee weg.

Flop

De door Sidney Lumet geregisseerde film maakte ruim 10 miljoen verlies... maar dat geldt niet voor ‘A Brand New Day'. In Nederland en België behaalde het vrolijke lied in 1979 zelfs de eerste plaats!

Bekijk hieronder het filmfragment:

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.