NPO Radio 5

De eerste keer Beatles op de radio

  1. Nieuwschevron right
  2. De eerste keer Beatles op de radio

Voor alles is natuurlijk een eerste keer. Op 28 september 1963 is de band voor het eerst te horen op de Amerikaanse radio in het programma van Murray Kaufman, 'Murray The K'.

She Loves You

Kaufman draait in de bewuste uitzending het nummer ‘She Loves You’. Dit is pas het begin van veel exclusieve kijkjes in de wereld van The Beatles die Murray Kaufman zijn luisteraars geeft. Hij is iemand die al vanaf het begin fan en vriend is van de band. In de video zie je Murray Kaufman die kort vertelt over het plotseling ontstane succes van de band.



Op locatie

Als the Beatles optreden in New York nodigt Brian Epstein, manager van de band, de dj voor het eerst uit om The Beatles te ontmoeten en wat tijd met ze door te brengen. Kaufman maakt zijn radioshow vanuit The Plaza Hotel, waar The Beatles op dat moment verblijven.



5e Beatle

Murray Kaufman wordt door John, Paul, George & Ringo als grap 'de vijfde Beatle' genoemd als hij met ze onderweg is naar hun eerste concert in Washington. WINS, het radiostation waar Kaufman zijn programma maakt, gebruikt deze uitspraak als een soort reclame voor zijn programma.