NPO Radio 5

Muzikanten en hun hobby's

  1. Nieuwschevron right
  2. Muzikanten en hun hobby's

Rod Stewart heeft in een interview bekend dat hij op tour een hotelkamer laat vrijmaken voor zijn modeltreinen. Wie is er nog meer zo toegewijd?

Toegewijd

“Al mijn kisten vliegen mee, worden in de kamer gezet, en zo creeer ik mijn workshop", aldus de 70-jarige treinfan. In zijn huis heeft Stewart een ruimte zo groot als een tennisbaan, maar hij kan onderweg echt niet zonder! Rod heeft de dames dus ingeruild voor de treinen... Ook Neil Young moddert graag aan met modellen, en ontwikkelde zelfs technologie voor zijn gehandicapte zoon:

Alamo

De Britse zanger & drummer Phil Collins is gek op het Amerikaanse verhaal van de Alamo, een klein fort dat belegerd werd door de vijand maar standhield tot de dood. Collins heeft talloze geschiedstukken verzameld. "Ik kan niet meer drummen, dus ik ben iets anders gaan doen":

Postzegels

De kleine John Lennon verzamelde voordat de muziek hem greep graag postzegels! Op deze site is zelfs zijn album te bekijken. De vele open plekken verraden de afloop van deze hobby:


Opwaarts mobiel

Je kan het natuurlijk nog groter opzoeken! Zanger en acteur John Travolta heeft een vliegbrevet en genoeg geld in zak om een vloot vliegtuigen aan te schaffen. De foto hieronder toont zijn persoonlijke landingsbanen: