NPO Radio 5

Happy birthday Cher!

  1. Nieuwschevron right
  2. Happy birthday Cher!

Een van de diva's van de muziekindustrie! Zangeres Cher viert op 20 mei haar 70e verjaardag. Ze heeft ruim 30 jaar aan film- en muziekhits op haar wereldberoemde naam staan.

Sonny & Cher

Cherilyn Sarkisian LaPiere, een Californische dame met Armeense roots is zowel begenadigd actrice als zangeres. Het voetlicht betreedt ze met Sonny Bono, die ook enige tijd haar echtgenoot was. Het duo brak in de jaren '60 door meet 'I Got You Babe', 'The Beat Goes On' en de Nederlandse #1 hit 'Little Man':

Zigeuner

In 1971, vier jaar voor haar scheiding met Sonny Bono, scoort Cher haar eerste solo-hit met het lied 'Gypsys, Tramps & Thieves'. Deze hit kon na een filmflop en jaren zonder hit niet op een betere tijd komen! Haar imago als stijlicoon begint ich langzaam maar zeker te openbaren. Ook in haar televisiespecials is ze te zien als zangeres, danseres en persoonlijkheid.

Moonstruck

In 1988 verslaat Cher niemand minder dan Meryl Streep en Glenn Close wanneer ze een felbegeerde Oscar wint voor haar rol in Moonstruck. Bekijk hieronder de uitreiking van het gouden beeldje:

Kruistocht

Cher wordt niet voor niets de 'Queen Of Reinvention' genoemd... In 1989 verschijnt een spetterende videoclip met een nog spetterend pakje! Met 'If I Could Turn Back Time' sluit de zangeres de jaren '80 succesvol af, te weten met eeen dikke Top 5 hit in Nederland:

Autotune & platina

Het heeft uiteindelijk meer dan 30 jaar geduurd voordat Cher een nummer 1 hit in Nederland heeft. Maar overal ter wereld is het dancenummer 'Believe' -met gebruik van de techniek autotune waardoor haar stem vervormt- in 1998 een gigantische hit! Beluister hieronder nog eens deze platina-knaller:

Woman's World

In 2013 trad Cher nog op tjdens de finale van televisieprogramma The Voice. Ze is model voor modemerken, verleent haar stem aan projecten en werkt aan een musical over haar leven... het zou zomaar eens kunnen dat we nog meer van Cher zullen gaan horen!