NPO Radio 5

Albert West overleden

  1. Nieuwschevron right
  2. Albert West overleden

De Nederlandse zanger Albert West is overleden. Op NPO Radio 5 draaien we zijn muziek ter nagedachtenis.

Albert West wordt op 2 september 1949 als Albertus Petrus Enricus Gerardus Westelaken geboren in ’s-Hertogenbosch. Als middelste van een gezin met negen kinderen groeit hij op in een rooms katholiek milieu. In 1964 wordt de 14-jarige Albert zanger van The Shuffles, een dansorkest ontstaan uit de schoolband van de St. Angelus ULO en opgericht door bassist Hans van Liempt.

Songfestival

In 1975 doet Albert mee aan het Nationaal Songfestival. Hij moet het opnemen tegen zangeres Debbie en de Twentse popgroep Teach-In. Zoals bekend wint Teach-In en mag zij ons land vertegenwoordigen op het Eurovisie Songfestival, iets dat zij uitstekend doet door in Zweden te winnen met Ding-A-Dong. Toch vaart ook Albert wel bij het songfestival want zijn liedje 'You And Me' wordt eveneens een grote hit in ons land.

Albert Hammond

In 1986 ontvangt Albert in het door hem gepresenteerde programma Show van de Maand de beroemde Britse zanger Albert Hammond. Als gevolg daarvan scoren beide Alberts een enorme hit met hun duet 'Give A Little Love'. Ook het duettenalbum dat zij met z’n tweeën maken, blijkt uiterst succesvol te zijn wat resulteert in een gouden plaat.

Ongeval

De laatste jaren leed Albert aan een tandende gezondheid. Door een fietsongeluk eind mei belandde met hoofdletsel in een kritieke toestand. Op donderdagochten 4 juni bezweek West aan zijn verwondingen. De zanger is op 65-jarige leeftijd overleden.

Condoleanceregister.nl heeft naar aanleiding van het overlijden van Albert West een register geopend.