NPO Radio 5

TV tip: Britse serie over Cilla Black

  1. Nieuwschevron right
  2. TV tip: Britse serie over Cilla Black

Vanaf 18 juli om 18.05 uur zendt MAX de Britse serie Cilla uit op NPO 2. In het drieluik volgen we de vorig jaar overleden zangeres en presentatrice Cilla Black tijdens haar beginjaren als artieste.

Prijswinnende serie

De Britse actrice Sheridan Smith kroop voor deze miniserie in de huid van Cilla Black. Voor haar rol won ze diverse prijzen, waaronder een National TV Award. Ook werd ze genomineerd voor een prestigieuze BAFTA TV Award; één van de belangrijkste vakprijzen in Groot-Brittannië.

Aflevering 1 - Maandag 18 juli om 18.05 uur op NPO 2

Liverpool, 1960, de jonge Priscilla 'Cilla' White werkt als typiste maar haar hart ligt bij het zingen. Ze treedt vaak als zangeres van verschillende bands op in de beroemde Cavern Club waar ze de jonge zanger en tekstschrijver Bobby Willis ontmoet.

Aflevering 2 - Dinsdag 19 juli om 18.05 uur op NPO 2

Na haar desastreuze auditie voor Brian Epstein, de manager van The Beatles, verliest Cilla haar zelfvertrouwen. Bobby spoort haar aan het zingen niet op te geven, en het nog eens te proberen.

Aflevering 3 – Woensdag 20 juli om 18.05 uur op NPO 2

Na 'Anyone Who Had A Heart' scoort Cilla weer een nummer één hit met 'You're My World'. Cilla, Bobby en Brian reizen af naar Amerika om daar door te breken. Daar wordt ze overvallen door heimwee.

Bekijk hieronder een scène uit Cilla:

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.