NPO Radio 5

The Dream Of The Blue Turtles

  1. Nieuwschevron right
  2. The Dream Of The Blue Turtles

Sting's eerste solo elpee was goed voor een toppositie in de Nederlandse albumlijst!

Alleen verder

Na een succesvolle periode (1976-1983) met The Police is het tijd voor een nieuwe stap: Sting gaat solo. In 1985 verschijnt The Dream Of The Blue Turtles. Sting is dan 34 jaren jong! "Het was een risico, want ik zat op dat moment in de grootste band ter wereld", zo vertelde Sting in een interview. Hij was er echter meer dan klaar voor: "Ik probeerde de angst om te mislukken zoveel mogelijk te negeren."

Schildpadden

De titel van het album? Die kan je vrij letterlijk nemen. Tijdens een verblijf in Barbados waar met Eddie Grant en Branford Marsalis aan muziek werd gewerkt, droomde Sting namelijk van een groep enorme blauwe schildpadden die zijn tuin in Engeland omver wierpen! "Ik werd wakker door het geluid van Branford die in de kamer boven mij saxofoon speelde"

Singles

Van het album, uitgebracht in 1985, verschenen 4 singles: 'If You Love Somebody Set Them Free', 'Russians', 'Fortress Around Your Heart' en 'Love Is the Seventh Wave':

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Succes

Met The Dream Of The Blue Turtles oogst Gordon Sumner veel succes: hitsingles, Grammy's en een platenverkoop waar je u tegen zegt.

Het album kenmerkt zich door een aantal politek georienteerde songteksten. Sting zou zich in de daaropvolgende jaren profileren als milieu-activist en voorvechter van de wereldvrede, alleen en samen met zijn echtgenote Trudy.

Luister hieronder naar zijn grootste Nederlandse hit van het album, 'Russians' (#8):

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.