NPO Radio 5

Aan de slag tijdens NLDoet

  1. Nieuwschevron right
  2. Aan de slag tijdens NLDoet

Op 11 & 12 maart stak Nederland de handen uit de mouwen! Twee van onze verslaggevers deden mee, hoe verging het ze op deze klusdag?

Gezelligheid

Tussen 9 en 12 uur was verslaggever Koen Bugter aan het werk bij verpleeghuis Nolenshaghe in Den Haag. De vrijwilligers gaan de woonunits extra gezellig maken en helpen de bewoners bij hun dagelijkse verzorging. Elk uur deed Koen verslag van zijn ervaringen op NPO Radio 5. Het was voor Koen vooral veel lekkere eitjes bakken:

Schoonmaken

Bij De Vrijstaat in Utrecht stond de verslaggever een zware taak te wachten. De kinderkunstlocatie is namelijk klaar voor de grote voorjaarsschoonmaak. Van ramen lappen tot het schilderen van de expositie ruimte… de vrijwilligers moeten flink aan de bak.

Zegert merkte dat het in elkaar draaien van wat meubels prima ging:

Bij Karin de Groot in de show maakte Zegert de balans op:

NLDoet

Het Oranje Fonds organiseert op 11 en 12 maart 2016, samen met duizenden organisaties in het land, NLdoet; de grootste vrijwilligersactie van Nederland. NLdoet zet vrijwillige inzet in de spotlights en stimuleert iedereen om een dag(deel) de handen uit de mouwen te steken. De afgelopen 10 jaar zijn er maar liefst 40.000 klussen geklaard en hebben 1,5 miljoen mensen deelgenomen.

Wilt u meer weten? Bezoek de site van NLDoet voor meer informatie >>


NLDoet op NPO Radio 5
vrijdag 11 maart
09:00 - 18:00