NPO Radio 5

Vrienden voor het leven

  1. Nieuwschevron right
  2. Vrienden voor het leven

Het artiestenleven lijkt soms een eenzaam bestaan, maar dat was zeker niet het geval voor Frank Sinatra. Met zijn vriendengroep, beter bekend als de 'Rat Pack' had hij de grootste lol!

Onafscheidelijk

via GIPHY

De oorspronkelijke groep bestaat uit Sinatra zelf, Sammy Davis Jr., Dean Martin, Joey Bishop en Peter Lawford. Allen artiesten, maar acteur Peter Lawford krijgt ruzie met Sinatra en wordt de groep uitgegooid. Met zijn vieren gaan ze verder als een onafscheidelijke groep vrienden. Ze worden ontzettend populair, een groep waar iedereen van droomt om ook bij te horen.

via GIPHY

Films en muziek

Met zo'n hechte vriendengroep vol artiesten kan het bijna niet anders dan dat er mooie dingen uit komen. Ze maakten samen muziek en een hele lijst aan films staat op hun naam. Tijdens de opnames hebben de mannen de grootste lol. De bekendste film die van ze op het witte doek te zien is, is waarschijnlijk wel Ocean's 11 uit 1960. Ze staan er ook om bekend dat als ze een nummer opnemen, dat dit slechts in één keer moet gebeuren. Lukt dat niet? Dan is dat maar zo.

via GIPHY

De laatste keer

In 1965 treedt de groep voor de laatste keer op. Helaas zonder Bishop, want die kan niet mee vanwege rugklachten. Hij wordt vervangen door Johnny Carson tijdens het concert georganiseerd voor een goed doel. De allerlaatste keer dat ze met zijn allen op het podium staan is in 1989, een jaar later overlijdt Sammy Davis Jr.. Inmiddels zijn de vrienden er allemaal niet meer.

Lees ook:

5 keer kerst met Frank Sinatra
'The Voice' als filmster
Sinatra tribute: the making of
Ruben Hein zingt Frank
Uw favoriete Sinatra-evergreens
'Love And Marriage' x3