NPO Radio 5

Hoera Grace Slick 76!

  1. Nieuwschevron right
  2. Hoera Grace Slick 76!

Vandaag heeft zangeres van Jefferson Airplane Grace Slick de mooie leeftijd van 76 bereikt. Om dat te vieren pakken we twee bijzondere nummers uit haar carri

'White Rabbit'

White Rabbit wordt bekend als ze het nummer met de band Jefferson Airplane uitbrengt, maar oorspronkelijk is het nummer afkomstig van haar eerste band The Great Society. Volgens de zangeres is het nummer bedoeld voor ouders die hun kinderen sprookjes als Alice in Wonderland voorlezen en dan later verbaasd zijn dat ze drugs gaan gebruiken. Het nummer geeft de mogelijke effecten die drugs op je hebben weer. Het lied is eigenlijk een soort hallucinatie. De versie die Grace Slick voor The Great Society schrijft verschilt wel van de grote hit die het later met Jefferson Airplane wordt.

The Great Society

Jefferson Airplane

'Somebody To Love'

In tegenstelling tot 'White Rabbit' schrijft Grace Slick dit nummer niet zelf, maar haar zwager Darby Slick. Hij schrijft het nummer nadat hij erachter komt dat hij door zijn vriendin is verlaten. Grace Slick neemt 'Somebody To Love' van de gitarist van The Great Society ook mee naar Jefferson Airplane. Het wordt net als 'White Rabbit' een grote hit.

The Great Society

Jefferson Airplane