NPO Radio 5

Muzikale vierwielers

  1. Nieuwschevron right
  2. Muzikale vierwielers

De Auto-RAI ging vrijdag 17 april voor het eerst in 4 jaar weer van start. We zetten onze redactie in de vierde versnelling en zochten daar een mooi speellijstje bij.

Janis Joplin - Mercedes Benz (1970)

Meer een liedje over armoede dan een liedje over de sjieke bolide zelf, deze culthit van Janis Joplin. Geschreven met Michael McClure en Bob Neuwirth:

Beatles - Drive My Car (1965)

Je weet dat een man van je houdt als je in zijn auto mag rijden! Dat wisten Lennon & McCartney ook, vandaar welllicht deze gewiekste Rubber Soul compositie:

Beach Boys - Little Deuce Coupe (1963)

DJ Roger Christian en Brian Wilson schrijven 'Little Deuce Coupe', dus een radiohit was zo goed als verzekerd! Autoliedjes werken even goed als surfliedjes:

Rose Royce - Car Wash (1976)

De film Car Wash zou aanvankelijk een musical worden, maar veranderdeg in een met gastrollen gevulde film. Soundtrack is deze aanstekelijke dansplaat van Rose Royce:

Canned Heat - On The Road Again (1967)

Een oudere bluesplaat van Floyd Jones kreeg een falsetto boogie make-over van Canned Heat! Het is een van de eerst opgenomen demo's van de band:

Henk Wijngaard - Met De Vlam In De Pijp (1978)

Het lijflied van alle truckers & van een zanger die de weg ook echt begaan heeft! Henk Wijngaard treedt er nog steeds mee op:

Golden Earring - Radar Love (1973)

Dit lijstje mag echt niet de wereld in zonder vermelding van de ultieme autoplaat van Hollandse bodem:

Welke auto-plaatjes passen hier nog meer bij? Geef ze door!