NPO Radio 5

In memoriam: Robin en Maurice Gibb

  1. Nieuwschevron right
  2. In memoriam: Robin en Maurice Gibb

Op 22 december 1949 wordt de tweeling Maurice en Robin Gibb geboren op het kleine eiland Man. Uiteindelijk zouden ze met broer Barry de wereld over reizen als de Bee Gees.

Tweeling

Maurice en Robin Gibb zijn een tweeling, al is Robin technisch gezien een half uurtje ouder. Het plaatsje Douglas op The Isle Of Man, naast het Engelse vastenland is tot 5 jarige leeftijd hun thuis. 3 jaar later vertrekt het gezin Gibb -met zus Lesley en broers Barry en Andy- naar het verre Australië.

Bee Gees

Maurice en Robin beginnen met Barry de Bee Gees, en bouwen in Australie een goede reputartie met vroege hits als 'Spicks And Specks' en 'New York Mining Disaster 1941':

Robin

In 1969 verlaat Robin de Bee Gees, en start een solocarrière, met 'Saved By The Bell' als hit:

Het bloed kruipt echter waar het niet gaan kan: de Bee Gees komen in de volgende 30 jaar meermaals samen voor wereldhits als 'Stayin' Alive' tot 'You Win Again'. Robin Gibb overlijdt in 2012 aan de gevolgen van kanker.

Maurice

Maurice lijdt in de jaren '80 een wild leven vol drank en drugs: pas na de tragische dood van broer Andy in 1988 weet hij het tij te keren en begint aan herstel:

In 2003 is Maurice volop bezig met schrijven, voor zijn dochter en Michael Jackson. Een hartstilstand tijdens een darmoperatie maakt echter onverwachts een einde aan zijn leven.