NPO Radio 5

Tineke terug op 5

  1. Nieuwschevron right
  2. Tineke terug op 5

Goed nieuws: na een afwezigheid van ruim een maand is Tineke de Nooij weer terug op NPO Radio 5.

Tineke is terug

Maandag is Tineke weer begonnen aan haar programma de TinekeShow, alsof ze nooit weg is geweest.

Ze kan haar terugkomst natuurlijk niet onopgemerkt voorbij laten gaan! Daarom bedankt ze tijdens de uitzending iedereen die haar gesteund heeft de afgelopen tijd met lieve kaarten en berichtjes.

Haar eerste gast

Te gast bij Tineke is verouderingswetenschapper David van Bodegom. Hij weet alles over hoe je gezond oud kunt worden en heeft een hele hoop tips.

Hoe voorkomt u bijvoorbeeld overgewicht als u ouder wordt? "Koop bijvoorbeeld kleinere borden. Dan eet u automatisch minder en dat voorkomt overgewicht.", aldus Van Bodegom.

Deze week bij Tineke

Na David van Bodegom schuift dinsdag Jeroen van der Spek aan in de studio. Hij is een ware Nederlandkenner: als reis- en locatiejournalist heeft hij veel bizarre locaties in ons land bezocht. Hij weet dan ook over iedere locatie een bijzonder verhaal te vertellen.

Zangeres en Songfestivalwinnares van 1969 Lenny Kuhr komt woensdag praten over haar stemklachten en haar zoektocht naar zichzelf. Ze schreef erover in haar nieuwe boek Gekust door de eeuwigheid.

Popjournalist Leon Verdonschot schreef 29 odes aan Bruce Springsteen en donderdag vertelt hij bij Tineke over zijn fascinatie voor deze zanger.

Vrijdag 2 oktober komt zanger Sjors van der Panne live optreden. Sjors werd vorig jaar tweede bij The Voice of Holland en is sindsdien een ware ambassadeur voor Nederlandstalige muziek. Binnenkort treedt hij op in Het Concertgebouw.

Jan Rietman bedankt!

Op 24 augustus j.l. werd bekend dat Tineke een tijdje uit de running zou zijn.

Lees hier meer over haar afwezigheid in haar eigen woorden.

De afgelopen weken nam Jan Rietman waar.

Tineke: “Jan, ontzettend bedankt dat je de afgelopen weken het programma hebt willen overnemen! Ik kan niet wachten om weer te beginnen.”, aldus Tineke voorafgaand aan de uitzending.


TinekeShow
Presentatie: Tineke de Nooij
ma-vr 12:00 - 14:00