NPO Radio 5

'Zout' is onze podcasttip voor deze week!

foto: ANP Foto
  1. Nieuwschevron right
  2. 'Zout' is onze podcasttip voor deze week!

Er zijn zoveel inspirerende mensen die zich inzetten voor een betere samenleving! Je ontmoet ze in deze nieuwe podcast.

In de Podcast ZOUT! ontmoeten Marieke Meijer en Chris Segers bekende en minder bekende gelovigen in het land die actief zijn op maatschappelijke terreinen als duurzaamheid, armoede en het bestrijden van onrecht.

Wat is een podcast?

Een podcast kan van alles zijn: Een interview met een bekende Nederlander, een spannend hoorspel, een documentaire over een artiest of een achtergrondreportage. Sommige podcasts zijn series met een begin en einde, anderen staan op zichzelf. Ook verschillen podcasts in lengte, van 10 minuten tot langer dan een uur!

Wanneer je je in een app abonneert op een podcast krijg je bij nieuwe afleveringen een handige melding dat er een nieuwe aflevering voor je klaar staat. Deze kan je dan downloaden en beluisteren wanneer je wilt.

Je vindt podcasts op verschillende sites, platforms en apps zoals op deze site, de NPO Radio 5 app of NPO Luister.

Carla Dik-Faber

Marieke Meijer gaat in de eerste aflevering van de serie ‘Duurzaamheid’ naar het Binnenhof in Den Haag. Daar ontmoet ze smaakmaker Carla Dik-Faber.

Carla is lid van de tweede kamer voor de ChristenUnie. Duurzaamheid heeft haar passie en daarom heeft ze zich de afgelopen jaren ingezet voor het op de agenda zetten van allerlei groene zaken, zoals microplastics en statiegeld op blikjes.

Hoe zit het met haar hoop voor de toekomst van de mensheid? Daarover vertelt ze in deze aflevering van Zout!

Beluister aflevering #1 van ZOUT! - Zout!

Gerelateerde podcast

Zout!

Zout!