NPO Radio 5

Frank Sinatra's muzikale kinderen

  1. Nieuwschevron right
  2. Frank Sinatra's muzikale kinderen

Op 17 februari 1966 belandde 'These Boots Are Made For Walkin' op nummer 1 in de UK single charts. Het was hiermee de eerste nummer

Nancy Sinatra

Nancy Sinatra, geboren op 8 juni 1940 is een Amerikaans zangeres en actrice. Haar muzikale carrière bereikte een hoogtepunt in de tweede helft van de jaren zestig met een rij pophits. Haar bekendste lied is ‘These Boots Are Made for Walkin' uit 1966, tevens in 2014 nummer #512 in de Evergreen Top 1000. In 1967 stond ze samen met haar vader in de hitparade met het duet ‘Something Stupid’. In datzelfde jaar zong ze de titelsong voor de James Bondfilm 'You Only Live Twice'.

Wist u dat Nancy Sinatra op vijfjarige leeftijd door haar vader werd bezongen in het lied Nancy?

Frank Sinatra Jr

Vier jaar na de geboorte van Nancy werd Frank Sinatra verblijdt met een zoon. Op 14 januari 1944 kwam Frank Sinatra Jr ter wereld. Ook zoonlief weet uiteindelijk een muzikale carrìère op te bouwen. Op 19-jarige leeftijd wordt hij zanger voor de Sam Donahue's band. Hij zingt veel, in 1968 had hij al in 47 staten en 30 landen optredens gegeven! Ondanks zijn beroemde vader heeft hij wel hard moeten werken om een muzikale carrière van de grond te krijgen."A famous father means that in order to prove yourself you have to work three times harder than the guy off the street" gaf hij aan.

Bekijk hier Frank Sinatra Jr die 'New York, New York' & 'Strangers In The Night' zingt:

Frank Sinatra Jr en Dean Martin die samen een prachtig duet zingen over hun beroemde vaders? Beluister het hieronder:

Christina 'Tina' Sinatra

Tina Sinatra is de jongste dochter van Frank Sinatra en zijn eerste vrouw Nancy. Als kind was ze samen met haar vader, broer en zus te horen op het album The Sinatra Family Wish You a Merry Christmas. Ze heeft geholpen bij vijf nummers, waaronder 'Santa Claus Is Coming to Town' en 'O Bambino (One Cold and Blessed Winter)', een duet samen met haar zus. Ondanks deze muzikale avonturen wilde ze liever acteren. Later werd ze succesvolle filmproducent.

Beluister hieronder 'Tina' gezongen door Frank Sinatra: