NPO Radio 5

Over Bert en Henkjan

  1. Nieuwschevron right
  2. Over Bert en Henkjan

Onze NPO Radio 5 presentatoren Bert Kranenbarg en Henkjan Smits gaan naar Frankrijk.

Bert Kranenbarg

Bert Kranenbarg (Veldhoven, 1965) presenteert sinds januari 2017 elke werkdag van 16.00 tot 18.00 uur ‘Bert op 5’ op NPO Radio 5. Kernwaarden van het programma zijn: het nieuws persoonlijk, een extra groot hart voor Nederlandse en Franse muziek, verhalen vol passie en volop ruimte voor de luisteraar.

Sinds 2007 is Bert nauw betrokken bij het goede doelen evenement Alpe d’HuZes, waarbij geld wordt ingezameld voor onderzoek naar kanker via KWF Kankerbestrijding. De opbrengst tot nu toe is ruim 140 miljoen euro. Bert maakt ieder jaar in de eerste week van juni radioprogramma’s rond het evenement, live vanaf de Alpe d’Huez in Frankrijk.

Bert Kranenbarg begon zijn radiocarrière in 1989 bij Omroep Gelderland in Arnhem. Zes jaar later, in 1995, maakte hij de overstap naar Hilversum en presenteerde hij bij de VARA het ochtendprogramma ‘Ontbijtradio’ op NPO Radio 2. In die periode werkte hij ook voor de NCRV als invalpresentator voor het programma ‘Cappuccino’ op NPO Radio 2.

Sinds 2001 werkt Bert Kranenbarg bij de NCRV, nu de KRO-NCRV. Tot september 2014 presenteerde hij op NPO Radio 2 elke werkdag vanaf 16.00 uur ‘Knooppunt Kranenbarg’. Van september 2014 tot december 2016 maakte hij op zaterdagmorgen ‘Grand Café Kranenbarg’, waarin hij iedere week een bekende gast uitnodigde om zijn of haar favoriete muziek te laten horen. Daarnaast was Bert in deze periode regelmatig te horen als invalpresentator op NPO Radio 1 en NPO Radio 5 en als voice-over in televisieprogramma’s.

Bert Kranenbarg is getrouwd en vader van een zoon (1997) en een dochter (1999).

Naar de site van Bert op 5 >>>

Henkjan Smits

Henkjan Smits (9 oktober 1961, Almelo) speelt in zijn tienerjaren in schoolbandjes en op zijn achttiende verhuist hij naar Amsterdam om geneeskunde te studeren. Uiteindelijk breekt hij zijn studie af omdat hij actief blijft in de muziek. Met zijn band No Holding Back speelt Henkjan in heel Europa en in 1986 brengt hij in eigen beheer de single I Feel The Earth Move uit, een cover van Carole King.

Vanaf begin jaren 90 werkt Henkjan bij diverse platenmaatschappijen als plugger, product manager en marketing manager om vanaf 1995 als A&R-manager (Artist & Repertoire) diverse acts te contracteren, zoals onder meer Kane, Volumia! en Herman Brood. Mede vanwege zijn succes als A&R-manager/talentscout wordt hij in 2002 gevraagd als juryvoorzitter van talentenjacht Idols.

Daarna volgen X Factor, Holland’s Got Talent, So You Wannabe A Popstar en Popstars. Samen met Rob Stenders presenteert hij in 2004 een dagelijks radioprogramma op Yorin FM. Begin 2007 stapt Henkjan over naar SBS 6 om onder meer Het Beste Idee van Nederland en Het mooiste pand van Nederland te presenteren.

Henkjan stopt in 2012 met tv om zich te richten op de Business X Factor, waarmee hij bedrijfstrainingen, lezingen en workshops geeft. In 2016 keert hij terug naar de radio als presentator van het dagelijkse programma Tijd voor MAX Radio op NPO Radio 5. Je hoort hem elke werkdag tussen 18:00 en 20:00 in De MAX!

Naar de site van De MAX! >>>