NPO Radio 5

Gloednieuwe noteringen: dinsdag

  1. Nieuwschevron right
  2. Gloednieuwe noteringen: dinsdag

Dit jaar staat de Evergreen Top 1000 vol met liedjes die nooit eerder in de lijst stonden! Ook vandaag kunt u zich weer verbazen over de debutanten. Beluister vijf nieuwe binnenkomers op de dinsdag.

#594 Dead End Street – The Kinks

Voor dit liedje is speciaal een video gemaakt. Dit was één voorloper op de populaire clips die we nu kennen. Het werd opgenomen in de Noord-Londense Little Green Street.

#605 Lonely Days – Bee Gees

Zo’n 16 maanden nadat Robin Gibb uit de groep was gestapt kondigen ze aan toch nieuwe liedjes te schrijven. Barry Gibb heeft in een interview gezegd dat ze dit nummer in slechts tien minuten hebben neergepend:

#638 Love Hurts - Nazareth

Het oorspronkelijke nummer is van The Everly Brothers, maar Nazareth is niet de enige band die het nummer heeft gecoverd. Onder meer Roy Orbison, Cher en Kim Deal van de Pixies namen het nummer op.

#674 Donna – 10cc

Als de single uitkomt, heeft de band pas net de naam 10cc bedacht. Het nummer zou bijna onder de artiesten naam Doctor Father zijn verschenen, maar ze veranderden nog net op tijd de naam.

#617 The Man With The Child In His Eyes – Kate Bush

Kate Bush schrijft dit nummer als ze pas 13 jaar oud is. Er zullen weinig tieners zijn die op die leeftijd zulke liedjes kunnen schrijven.


Benieuwd naar de lijst? Bekijk hier de hele Evergreen Top 1000!