NPO Radio 5

Ria wil rock & roll en rustig

  1. Nieuwschevron right
  2. Ria wil rock & roll en rustig

Ria Valk scoort ieder jaar hoog met haar carnavalsnummers, maar er staat ook iets heel anders aan te komen. Ze wil naast alle gekkigheid ook rock & roll en rustige nummers zingen. Ze was te gast bij TinekeShow.

Rock & roll en rustig

Voor Ria Valk komt er volgend jaar een heel mooi project aan en vandaag vertelt ze daarover bij Tineke. Samen met Eric-Jan Overbeek, beter bekend als Mr. Boogie Woogie, gaat ze de theaters in. "Ik ben druk aan het repeteren met hem. Dan zingen we bijvoorbeeld 'If I Can't Have You' van Etta James. Hij wil het theater in met de grote band en dan doen we veel rock & roll, maar ook mooie langzame nummers. 'Bring It Home For Me' van Sam Cooke is ook zo prachtig, daar komen onze stemmen heel mooi bij elkaar.

Carnaval

Met carnaval in het vooruitzicht heeft ze een echte carnavalskraker uitgebracht, 'Ik Val Steeds Voorover'. "Ik was in die hele oude liedjes aan het kijken en toen kwam ik deze ergens tegen, maar in een wals stijl. Ik denk dat is saai dat moet ik niet doen. Ik ging naar die jongens toe die mij altijd helpen. Zij vonden dat ik het refrein zo moest houden, maar de rest moest sneller." De videoclip is opgenomen tijdens de kroning van Prins Carnaval afgelopen 11 november.

Beluister hier het hele gesprek:

TinekeShow
Presentatie: Tineke de Nooij
ma-vr 12:00 - 14:00