NPO Radio 5

Het Woodstock paar

  1. Nieuwschevron right
  2. Het Woodstock paar

Op 11 mei 1970 verscheen op vinyl het live album van het Woodstock festival dat de zomer ervoor wasgehouden. Het innig omhelzende stel op de hoes is nog altijd samen!

Driedubbel

Op de LP, bestaande uit 3 platen, staan registraties van de optredens van onder meer Crosby, Stills,Nash & Young, Joe Cocker, Santana, Joan Baez en Canned Heat. Het album vliegt naar de hoogtste positie van de Amerikaanse Billboard albumlijst. Pas in 1994 kwam het album uit op cd.

Bobbi en Nick

De albumhoes geeft zonder woorden 'peace & music' weer: gewikkeld in een dekbed knuffelen Bobbi en Nick Ercoline elkaar in de schemering. De twee studenten zijn dan beiden 20 jaar oud, en maken het festival maar 1 dag mee. Fotograaf Burk Ozzie strompelt door de modder en schiet...

Van de ruim half miljoen mensen komen zij op de hoes terecht "Wie had gedacht dat onze kortstondige roem het ruim 40 jaar zou uithouden?"

Echte liefde

Bobbi (verpleegster) en Nick (ambtenaar) bleven bij elkaar en hebben samen 2 kinderen. Ze wonen nog altijd in de staat New York, niet ver van Woodstock.