NPO Radio 5

De nieuwe schatten van dag 4

  1. Nieuwschevron right
  2. De nieuwe schatten van dag 4

De Evergreen Top 1000 staat vol met nummers die er nooit in stonden. Hier alvast een voorproefje op welke goed bewaarde schatten u op donderdag in de Evergreen Top 1000 kunt verwachten.

‘Dedicated Follower Of Fashion’ – The Kinks

Midden jaren ’60 was Londen de belangrijkste modestad. De winkels deden er goede zaken en dat bleef niet onopgemerkt door Ray Davies. Hij raakte erdoor geïnspireerd en schreef het satirische nummer ‘Dedicated Follower Of Fashion’ over een man die gek is op mode.

‘Give A Little Love’ - Albert West & Albert Hammond

Albert West ging in 1986 veel samenwerken met andere artiesten. Zo ook met Albert Hammond en daar kwam deze nieuwe evergreen uit voort.

'I’ve Just Lost Somebody' – Golden Earring

In 1966 geeft Golden Earring een legendarisch concert met The Kinks. Daarna hebben ze veel hits gemaakt in Nederland, waaronder ‘I’ve Just Lost Somebody’.

'Candle In The Wind' – Elton John

Het oorspronkelijke nummer gaat alleen over het leven van Marilyn Monroe en over hoe ze werd uitgebuit door de mensen om haar heen. Later herschrijft Elton John het nummer voor de begrafenis van prinses Diana, wiens leven veel gelijkenissen had met dat van Marilyn Monroe.

‘Blowin In The Wind’ – Bob Dylan

In het lied worden er vragen gesteld over oorlog, vrede en vrijheid. Die onderwerpen waren onder meer tijdens de Vietnamoorlog heel belangrijk en daarom is het lied ook het lijflied van de burgerrechten en vredesbeweging in de jaren 60 geworden.