NPO Radio 5

Terug naar de zonnige sixties

  1. Nieuwschevron right
  2. Terug naar de zonnige sixties

In het Theater van het Sentiment een zieke prins, verliefdheid op Marlene en uitgebreid bakken in de zon! Wisten wij veel... Dat en nog veel meer in de matinee van lang gelee.

Zaterdag - 30 mei 1960

Koningin Juliana en Prins Bernhard zouden voor een staatsbezoek naar België afreizen, maar de prins is met longontsteking in het ziekenhuis opgenomen. Prinses Beatrix zal deze taak overnemen én haar moeder vergezellen.

Marlene Dietrich was kort geleden in ons land én veroverde Amsterdam. ‘Marlene is een ster, die nog altijd straalt’, schrijft de krant. Dus was ze Vrouw van de Dag:

Tante Hannie Lips is in het huwelijksbootje getreden en er wordt nog meer feest gevierd, want de populaire schrijver Havank is even vanuit Surrey naar Nederland gekomen, om zijn 25 jarig schrijversjubileum te vieren…

Zondag - 31 mei 1968

Het is hommeles in Frankrijk en president De Gaulle dreigt zijn parlement te ontbinden. Er zijn veel stakingen en demonstraties, maar zolang de zon niet staakt, blijven de toeristen toch wel komen…

Moderne vrouwen lezen de Petra, met in dit nummer veel mode én ‘mooi zijn in de zomer’. Dat willen we toch allemaal? Daarover gesproken : bruinen zonder zon doen we in 1968 met Quick Tanning. Smeert u en gaat u in de zon zitten : dan is dubbel zo bruin het eindresultaat. Op het water bij Aalsmeer geen overbodige luxe:


Ook vertelde Theo van Es (The Shoes) over 'Man's Life':


Theater van het Sentiment
Presentatie: Jeanne Kooijmans
za- en zondag middag
16:00 - 18:00