NPO Radio 5

Elton en John's weddenschap

  1. Nieuwschevron right
  2. Elton en John's weddenschap

Toen Elton John toezegde de achtergrondzang en piano voor John Lennon's nummer 'Whatever Gets You Through The Night' uitvoerde, sloten de twee een deal...

De deal was als volgt: Als het een nummer één hit wordt dan moet John Lennon een paar nummers komen zingen tijdens het concert van Elton John.

Thanksgiving

Op 16 november 1974 staat het nummer op één in de hitlijsten. Als Elton John ziet dat 'Whatever Gets You Through The Night' op één staat, belt hij Lennon meteen op. Hier kan de oud-Beatle natuurlijk niet meer onder uit en ze spreken af dat John Lennon over een paar weken langskomt tijdens het 'Thanksgiving'-concert dat Elton John geeft in New York.

Staande ovatie

Als Lennon op de bewuste het podium van Madison Square Garden opstapt, is hij verschrikkelijk zenuwachtig. Het is dan alweer even geleden dat hij voor een groot publiek heeft gestaan. Wanneer de menigte ziet wie er het podium opkomt, gaat het dak eraf. Een minutenlange staande ovatie volgt. Samen zingen ze de nummers 'Whatever Gets You Through The Night', 'Lucy In The Sky With Diamonds' en 'I Saw Here Standing There'.

Een bijzondere avond voor het publiek, Elton John en zeker ook voor John Lennon persoonlijk. Bekijk hier waarom: