NPO Radio 5

"Ik ben een Kerstfetisjist"

  1. Nieuwschevron right
  2. "Ik ben een Kerstfetisjist"

Trijntje Oosterhuis vertelde in Tijd voor MAX Radio openhartig over haar doorbraak, de magie van Kerstmuziek en haar deelname aan het Songfestival.

Christmas Evening

Trijntje staat deze winter met gitarist Leonardo op de bühne om in theaters en kerken een aantal klassiekers ten gehore te brengen. Vroeger zong ze echter niet in het kerkkoor...

Magie

Samen met Henkjan en Margreet haalde ze herinneringen op: haar doorbraak, die rode jurk in de Amsterdam ArenA... Oosterhuis is als muzikante 20 jaar later niet meer louter op zoek naar 'mooie liedjes' om te zingen. Zoals ook met begeleidend gitarist Leonardo: "Je moet jezelf blootstellen aan uitdagingen":

Verzamelen

Trijntje is uiteraard met Kerstmis opgevoed maar houdt voornamelijk van de muziek die het seizoen met zich meebrengt. Speciaal voor haar draaiden we Donny Hathaway:

"Een andere tak van sport"

Zou de zangeres nog eens meedoen? Jazeker! Ze vertelt openhartig over 'de jurk' (die ze nog steeds prachtig vindt), kritiek van collega Anouk en het realistisch zijn over een evenement als het Songfestival: