NPO Radio 5

Radioportret Willeke Alberti

  1. Nieuwschevron right
  2. Radioportret Willeke Alberti

Ter ere van Willeke Alberti's 70e verjaardag kon u genieten van een uniek radioportret van de zangeres. Luister het hier terug!

Openhartig in radiodocumentaire

Willeke Alberti is zeer openhartig en vertelt uitgebreid over de relatie met haar vader en moeder. Haar vader -Willy Alberti- wilde oorspronkelijk voorkomen dat ze op het podium terecht kwam. Hij was bovendien erg spaarzaam met schouderklopjes. Het eerste echte compliment dat hij Willeke gaf, was voor het liedje ‘Telkens Weer’, de soundtrack van Rooie Sien in 1975.

Veel begrip en respect voor haar ouders

Die terughoudendheid bij het uiten van waardering gold ook voor haar moeder. Overigens toont Willeke veel begrip en respect voor haar beide ouders. Haar liefde voor haar vader is zelfs zo groot dat haar relaties met andere mannen daar zwaar onder leden, zo niet onmogelijk werden.

Belinda Meuldijk schreef biografie

Belinda Meuldijk zegt in het radioprogramma dat ze een artistieke ontwikkeling ziet in het repertoire van Alberti: “Willeke heeft absoluut geen last van een Peter Pancomplex. Ze is door het diepe gegaan, heeft levenservaring opgebouwd en dat hoor je terug in haar liedjes. Ze heeft tegenwoordig lak aan wat de omgeving van haar vraagt en bezingt steeds vaker wat haar persoonlijke gevoelens zijn.”

"Ik houd geen rekening met mijn leeftijd"

Willeke is nog steeds druk. Tot voor kort stond ze zes dagen per week op het podium bij de musical ‘De Jantjes’. Ze zegt: “Daarna werd het opeens stil. Ik leek wel in een gat te vallen. Gelukkig is er nu de organisatie van mijn verjaardag in Carré. Ik luister goed naar mijn lichaam, maar houd zeker geen rekening met mijn leeftijd. Mijn werk betekent veel voor me. Het heeft me door moeilijke tijden gesleurd. Het is mijn baken, mijn veilige haven”.


Wilt u het gehele interview terughoren? Dat kan hier:

Aansluitend zond NPO Radio 5 een registratie van haarjubileumconcert in Amsterdam uit:

(foto: Gerard Oonk)