NPO Radio 5

Monsterhit - Lionel Richie's Hello

  1. Nieuwschevron right
  2. Monsterhit - Lionel Richie's Hello

Op 14 april 1984 voerde Lionel Richie met zijn ballad 'Hello' de Nederlandse Top 40 aan. Zeker ook de bijzondere videoclip droeg bij aan de bekendheid... Kent u 'm nog?

Verlegen

Lionel Richie is al een tijdje weg bij de Commodores: 'Hello' is te vinden op zijn tweede solo album Can't Slow Down (1983). Volgens de overlevering is het lied gebaseerd op Lionel's eigen verlegenheid als jongen: bij het zien van mooie dames kon hij geen woord uitbrengen, dus dacht hij maar bij zichzelf 'Hello, is it me you're looking for?'... Die zin bleef hangen totdat er jaren later deze hit uit voortkwam.

Draak van een clip

In de jaren '80 was er geen popliedje zonder een spectaculair filmpje voor op MTV. Lionel heeft zijn vraagtekens bij het idee van regisseur Bob Giraldi, maar het verhaal van het blinde meisje en haar leraar wordt opgenomen. Een televisiezender riep de clip uit tot een van de slechtste aller tijden...

Nederlands succes

Het lied stond in april 1984 3 weken op #1, in de Verenigde Staten stond het in maar liefst 3 verschillende hitlijsten aan de top. Binnenkort staat Richie in Limburg op het Pinkpop festival, zal het dan net zo'n spektakel worden als op het Britse Glastonbury festival 2 jaar geleden?