NPO Radio 5

Mick Jagger als Ned Kelly

  1. Nieuwschevron right
  2. Mick Jagger als Ned Kelly

Mick Jagger werd per ongeluk in zijn hand geschoten tijdens de opnames van speelfilm 'Ned Kelly'. Niet het enige probleem waar de zanger-acteur tijdens de opnames tegenaan liep...

De film

Ned Kelly met Mick Jagger is een western uit 1970 over de Australische cultfiguur Ned Kelly. Hierin wordt de 'held' gedwongen struikrover te worden, uiteindelijk gepakt en opgehangen....

Pistolen zwaaien

Mick Jagger werd per ongeluk in zijn hand geschoten tijdens de opnames van de film. Op 18 augustus, om precies te zijn! Ons verbaast dat niet erg, als je er zo mee rondzwaait als Mick:

De zevende

Mick Jaggers film was de zevende Australische rolprent over de figuur Ned Kelly en is de eerste 'Ned Kelly-film' in kleur:

Australië

De film werd geschoten in Australië en de cast bestaat grotendeels uit Australiërs, verder niet bekend buiten hun thuisland. De vertolking van Jagger werd 'Down Under' dan ook niet echt gewaardeerd...

Filmmuziek

De muziek in de film is niet van de Stones, maar wordt gezongen door countrylegende Waylon Jennings (The Highwaymen).

Ongeluk

Op het opnemen van de film leek wel een vloek te rusten. Behalve het handschotincident van Mick, raakte diens vriendin Marianne Faithfull in een coma na een overdosis, op een moment dat hun relatie al piepte en kraakte.

Ned Kelly

De historische Ned Kelly leefde van 1854 tot 1880. Het was inderdaad een struikrover en hij werd verhangen. Voor het overige verschilt zijn verhaal met dat van Micks Ned... De film werd zo verguids dat zelfs Mick Jagger en de regisseur niet kwamen opdagen voor de premiére.

Mick & Film

Mick Jagger speelde behalve in Ned Kelly onder andere in de films Performance (1970, foto hieronder), The Rutles (1978) en Freejack (1992). Daarnaast heeft hij inmiddels een eigen productiemaatschappij, Jagged Films.