NPO Radio 5

Hall & Oates, hitmakers

  1. Nieuwschevron right
  2. Hall & Oates, hitmakers

Een helft van het duo viert op 11 oktober zijn 71e verjaardag. Hoog tijd voor muziek!

Sixties

Daryl Hall wordt op 11 oktober 1946 in Pennsylvania geboren. Hij ontmoet John Oates (1948) in 1967 wanneer beide heren in een andere groep verwikkeld zijn. Oates' gitaarspel en Hall's talent op de toetsen en als leadzanger blijken een magische combinatie...

De hits

Het duurt toch zeker een jaar of drie en labelverhuizing voordat het succes voor Hall & Oates er echt is: hun 4e album Daryl Hall & John Oates, met daarop 'Sara Smile' doet het vooral in Amerika niet slecht.

In Nederland begint de bal te rollen met 'Rich Girl', afkomstig van het album Bigger Than Both Of Us (1976). De Top 20 hit hoor je nog regelmatig op de radio:

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

De 80s

De echte successen behaalt het duo in de jaren tachtig, met als grootste Nederlandse hits 'Maneater', 'Out Of Touch', 'Adult Education', 'I Can't Go For That (No Can Do)':


Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Inmiddels zijn ze verschillende prijzen, een een ster op de Hollywood Walk Of Fame en verschillende gouden plakken rijker. Wat doen Daryl Hall en John Oates tegenwoordig?

Bezige bij

Daryl Hall schabbelt op verschillende vlakken: een beetje acteren, een beetje schrijven maar ook restauratie! Hij knapt luxueuze oudere woningen in de Verenigde Staten en Engeland op. Verder kan je hem volgen op zijn site, waar programma's met artiesten op te vinden zijn >>