NPO Radio 5

Great Balls Of Fire 58 jaar!

  1. Nieuwschevron right
  2. Great Balls Of Fire 58 jaar!

Het is 3 november 1957 als 'Great Balls Of Fire' van Jerry Lee Lewis uitkomt. Het nummer wordt een ongekend grote hit. Binnen 10 dagen worden er al een miljoen singles van verkocht. Het nummer kent ook een oneindig aantal covers.

Origineel

We zetten een aantal onbekende en bekende covers voor u op een rij en daar kan het origineel natuurlijk niet ontbreken. Jerry Lee Lewis is de eerste die het nummer opneemt in The Sun Studio's in Memphis Tenessee.

The Crickets

The Crickets opgericht door niemand minder dan Buddy Holly covert het nummer op hun album In Style With The Crickets. De band heet eerst Buddy And The Two Tones, maar als Buddy Holly ook solo gaat zingen veranderen ze de naam om problemen te voorkomen.

Dolly Parton

Dolly Parton brengt het nummer niet alleen uit als B-kant van haar single 'Sweet Summer Lovin'', maar ook als titelsong van haar album Great Balls Of Fire. Tijdens optredens is het nummer ook een grote favoriet van haar publiek.

The Beatles

The Beatles hebben het nummer ook gespeeld tijdens de repetities voor 'Let It Be'. Verder hebben ze het nummer nooit uitgebracht.

Electric Light Orchestra

Het nummer is ook terug te vinden op het live album van de Britse band Electric Light Orchestra The Night The Light Went On In Long Beach. Het album wordt uitgebracht in mei 1974.