NPO Radio 5

In memoriam: Otis Redding

  1. Nieuwschevron right
  2. In memoriam: Otis Redding

Het is 10 december als Otis Redding op tragische wijze aan zijn einde komt Een man met een bijzondere stem die je niet snel zult vergeten. Hier vijf bijzondere video's van de legende op een rij.

'I've Been Loving You Too Long'

Tijdens het Monterey Popfestival in juni 1967 zingt Otis Redding zijn hit 'I've Been Loving You For Too Long'. Op het festival staan ook grote artiesten als Simon and Garfunkel, Jimi Hendrix en The Who.

'Try A Little Tenderness'

Deze klassieker is gecoverd door heel veel artiesten, maar de bekendste versie is toch wel die van Otis Redding. De eerste opname is afkomstig van de Ray Noble Orchestra, maar voor hen werd het nooit een grote hit.

'Shake'

Samen met Eric Burdon en Chris Farlow zingt Otis Redding het nummer 'Shake'. Het origineel is van één van Reddings grootste helden Sam Cooke.

'My Girl' en 'Respect'

Otis zingt het veel gecoverde nummer 'My Girl' van The Temptations en direct daarna zijn eigen nummer 'Respect'. Met die laatste heeft Aretha Franklin een grote hit, maar het origineel is van Otis Redding zelf.

'Satisfaction'

Ook deze video waarin de zanger 'Satisfaction' zingt is gemaakt tijdens het Monterey festival. Hij is één van de eersten die het bekende Rolling Stones nummer covert. Hij doet dat al twee maanden nadat het origineel is uitgebracht.