NPO Radio 5

Thuis met kerst op Radio 5

  1. Nieuwschevron right
  2. Thuis met kerst op Radio 5

Kerstmis is gekomen! Op NPO Radio 5 kunt u op 25 en 26 december blijven genieten van muziek, gezelligheid en fijne onderwerpen.

25 december

Om 09:00 zendt de IKON een kerstdienst uit op NPO Radio 5, hierbij vervalt het 3e uur van Wekker-Wakker!.

In de TinekeShow wordt geproost op de feestdagen met presentator en wijnkenner Ilja Gort.

In Open Huis is de Vraag van Vandaag; hoe viert de wereld kerst? Met onder meer bijdrages uit Mexico, Canada, Griekenland en Thailand!

Plein 5 komt rechtstreeks vanuit Alkmaar, waar een Resto Van Harte-maaltijd wordt georganiseerd. Resto van Harte zorgt voor ontmoetingsplekken in de wijk, waar mensen elkaar kunnen treffen bij een prettige maaltijd. Voor die maaltijd wordt een kleine vergoeding gevraagd ( 7 euro), maar wie dat niet kan opbrengen betaalt 4 euro. Zeker mensen met een minder groot sociaal netwerk maken graag gebruik van Resto van Harte. Morgen worden bijvoorbeeld ongeveer 100 gasten verwacht die een feestelijk kerstdiner krijgen voorgeschoteld. En er is live- muziek, o.a. van de Volendamse zangeres Sylvia Smit. Vorig jaar stond zij op nummer 1 én 2 van de Volendammer Kerst Top 50!

26 december

Wekker-Wakker-Weekend! start met u tweede kerstdag! Op zaterdag vat Jan Rietman het jaar 2015 samen in muziek. Bekende en minder bekende luisteraars kiezen de plaat die bij hun afgelopen jaar past. De muziek die hoort bij een grote nieuwsgebeurtenis, de geboorte van een kleinkind of het pensioen van een partner. Jan zoekt het gevoel van 2015, met onder andere Barrie Stevens, Cesar Zuiderwijk, Aad de Mos en Piet Veerman.

Nederland Zingt Op Verzoek geeft speciaal die mensen die alleen zijn met Kerst wat extra aandacht. Dat doen ze door de telefoonlijnen open te zetten, zodat mensen of voor zichzelf een Kerstlied kunnen laten draaien of een ander die alleen is spontaan een lied aan kunnen bieden.

In Open Huis Weekend is mediapriester Roderick Vonhögen te gast. Tom praat met Roderick over de mooiste films voor de kerstvakantie. In september verscheen het boek Geekpriest – confessions of a new media pioneer van Vonhögen in Amerika. Dat boek verscheen in november ook in het Nederlands. Roderick is gek op films en games. In Amersfoort gaf hij voorafgaand aan de nieuwste Star Wars film een lezing over de theologie van de filmreeks.

Het is extra knus in het Theater van het Sentiment, met stemmige muziek en prachtige kerstverhalen door de stemmen van NPO Radio 5! Tineke, Hijlco Span, Manuela Kemp, Wilfred Kemp, Jan Rietman, Ron Brandsteder en Stefan Stasse vertellen mooie kerstanekdotes.

In Wierook en Pepermunt hoort u kerstverhalen van oa. Leo Fijen, Annemiek Schrijver en Wilfred Kemp, omgeven door de mooiste kerstmuziek!