NPO Radio 5

Beatles: Billboard Hot 100

  1. Nieuwschevron right
  2. Beatles: Billboard Hot 100

Deze week in de Billboard geschiedenis: vijf Beatles-liedjes stonden in de top 5! En nee, dat was geen 1 april-grap!

Op 4 april 1964 stonden maar liefst 5 nummers van the Beatles in de Top 5 van de Amerikaanse Billboard Hot 100, een bijna ongelofelijke prestatie!

1. 'Can't Buy Me Love'

De zesde single van de The Beatles. Het nummer werd door Paul McCartney geschreven en staat op het album A Hard Day's Night. In de Evergreen Top 1000 stond het nummer op #729.

2. 'Twist and Shout'

Wist u dat 'Twist and Shout' door The Beatles is gecoverd? Het nummer werd door Phil Medley en Bert Russell geschreven en zou eigenlijk de titel 'Shake It Up, Baby' krijgen. Het nummer werd naast de vier Britse mannen ook gecoverd door The Isley Brothers en The Mamas and the Papas.

3. 'She Loves You'

De single 'She Loves You' is een van de vijf Beatlesliedjes die tegelijk in de Amerikaanse Top 10 stonden, een record dat tot op de dag van vandaag niet verbeterd is. The Beatles hebben het nummer ook in het Duits opgenomen. 'Sie Liebt Dich' was daarvan het resultaat!

4. 'I Want to Hold Your Hand'

Er was maar één opnamesessie nodig voor 'I Want To Hold Your Hand', op 17 oktober 1963 in de Londense Abbey Road Studios. John Lennon en Paul McCartney schreven het nummer in de kelder van Jane Asher. Paul McCartney was destijds verloofd met Jane.

5. 'Please Please Me'

'Please Please Me' werd in 1963 uitgebracht en bereikte de eerste plaats in de Engelse hitlijsten. Hiermee was 'Please Please Me' de eerste nummer-één hit van The Beatles. Het nummer is geschreven door John Lennon en Paul McCartney.